Stearinlys

Foto: Karoline Herr @frollein_herr Ud med det kedelige hvide stearinlys - nu skal der farver og former på.

Her er stearinlyset, dine favorit-Instagram-profiler savler over lige nu

Når noget spreder sig som steppebrand hos dine favorit-Instagram-profiler, plejer det at være en god indikator for, at det er her, du skal lægge pengene næste gang, du skal investere – i hvert fald hvis du vil have det sidste nye skrig. Denne gang inden for stearinlys.

Der var engang, hvor stearinlys var en nødvendighed for, at man kunne se og orientere sig, når mørket faldt på. Faktisk fra omkring 700-tallet før Kristus og indtil elektriciteten gjorde sit indtog i 1800-tallet fungerede stearinlyset som en vigtig lyskilde.

I dag er stearinlys meget andet end en lyskilde. De skal agere hyggespredere, komme i forskellige former og farver og nærmest fungere som kunstværdige skulpturer, der ser ud af noget. De hvide og ensfarvede stearinlys med en facon, der går lige op og ned skal altså skiftes ud med farvestrålende, mønstrede og snoede lys, der tager sig pænt og anderledes ud.

LÆS OGSÅ: Den smukke stueplante fra 50’erne er blevet hip igen

Twist and shout

Hvis du er en af dem, der troligt følger med på Instagram-profilerne trinekjaer_ eller X-factor-værtinden Sofie Linde, vil du vide, at din næste stearinlysinvestering skal være farverig og med kurvede og organiske former – og meget gerne kreeret af den hollandske designer Lex Pott, 35, der har base i Rotterdam og er kendt for at arbejde med naturlige materialer af høj kvalitet og skabe designs, som er eksperimenterende, men funktionelle.

Stylist Trine Kjær bedyrer i ovenstående post, at hendes næste stearinlyskøb skal være sart lyseblåt af modellen Knot Candle fra Lex Pott, mens henholdsvis Sofie Linde og den svenske influencer Hanna Stefansson i kommentarfeltet savler mindst lige så meget over de kurvede stearinlys.

Noget tyder altså på, at de farverige stearinlys med twist og knuder og dobbelt ende er det nye sort. De forhandles bl.a. her og koster 225 kr. pr. stk.

Hay, hvem er du?

Foruden de hotte ”Instagram-lys” har hollænderen Lex Pott desuden skabt flere klassikere for det den danske møbelproducent HAY, som er kendt for sine moderne designs med et anderledes twist og høj kvalitet. Han er bl.a. manden bad Iso-knagen, bakkerne med de mange bittesmå huller de såkaldte Perforated Tray og de multifarvede og søjleformede stearinlys, Pillar Candle. Sidstnævnte er også blevet spottet på Instagram hos endnu en af vores favorit-Instagram-profiler, Pernille Rosenkilde, kommerciel redaktør på Eurowoman.

Flere stearinlys

Der findes et væld af spændende lys i handlen lige nu. Her viser vi dig nogle af vores favoritter:

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Shopping og Trends