Stine Klie-Holde julebord
SPONSORERET indhold

”Jeg ville skabe et bord, som man fik lyst til at sætte tænderne i”

For butiksindehaver Stine Klie-Holde er julen iden grad børnenes fest, og det afspejles i årets julebord der er en farverig hyldest til old school lakridskonfekt.

Af: Nadja Wehlitz Foto: Pernille Enoch
21. dec. 2021 | Bolig | BoligLiv

– Mit julebord er i år kraftigt inspireret af farverne i en klassisk pose lakridskonfekt. Jeg har ønsket at skabe et bord, som man ville få lyst til at sætte tænderne i. Det er vigtigt for mig at dække et sjovt og magisk bord, hvor der er plads til børn og man ikke er bange for at lege med pynten. For mig er julen helt klart børnenes fest og jeg dækker bordet for mine børns skyld.

– Jeg gør aldrig det samme fra år til år. For mig er julen en mulighed for leg, og jeg involverer meget gerne mine børn. Jeg tager ikke interiør og indretning så højtideligt og slet ikke i julen. I år er gul kommet til at fylde meget i mine juledekorationer. Gul er jo ellers ikke en typisk julefarve, men måske trænger vi i julen 2020 til lidt ekstra lys i vintermørket.

– Jeg er særligt glade for de små stjerneskåle i keramik. Skålene er alle forskellige og lavet af keramikeren Chandini. Jeg kan godt lide den måde de lyserøde stjerner lyser op på den sorte træbordplade.

– I mit barndomshjem blev der gjort en stor dyd ud af at tingene blev gjort på nøjagtig samme måde hvert år. Sådan er det ikke i min egen familie, her gør vi stort set noget nyt hvert år. Men min mors julekager tager vi imod med kyshånd – og de bliver bagt efter samme opskrift år efter år. Det bliver ikke rigtig jul før min mor har bagt. Og den opskrift skal der ikke ændres på!

Stine Klie-Holde julebord
Bordet er et arvestykke fra Stines barndomshjem. De gule stole er limited edition Tolix-stole, og det samme er Verner Pantons S-stol. Lampen er Simon Henningsens Tivolipendel, der har hængt på Divan 2 i Tivoli. De tofarvede lys er købt hos markwaldorf.dk. Billedet på væggen er en tegning af Signe Kjær. Det pink juletræ er købt hos Prik.
Stine Klie-Holde julebord
Bordet er dækket med arvestykker fra Stines bedsteforældre, porcelæn fra Bing & Grøndahl og keramik fra Chandini ceramics. Nissen er fra Skippy Cotton og fås hos Childlikeliving.
Stine Klie-Holde julebord
Årets kalenderlys står på et fad med farverige kugler og et glitrende rensdyr. Lyset er fra Diederich Lys, og kuglerne og rensdyret er loppefund. Den lyserøde kop i forgrunden er fra Chandini Ceramics.
Stine Klie-Holde julebord
Stine er særligt glade for de små stjerneskåle i keramik. Skålene og klyngevasen er lavet af keramiker Chandini. Det øvrige service er en blanding af Bing & Grøndahl og Chandini.

Anbefalet til dig