Strik selv: Pude med rosenbroderi fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Strik selv: Pude med rosenbroderi

Roser er pragtfulde, både om sommeren når duften fylder haven, og senere som motiv for kreative projekter. Vi har brugt de smukke roser som motiv for maskestingsbroderier på en fin pude.

Af:: Citrus Press Foto: Christina Birch
14. jun. 2018 | Håndarbejde | Hjemmet

Garn:

Samo, hvid (fv 802) til bundfarve samt bordeaux (fv 808), mørkeblå (fv 810), jægergrøn (fv 819), olivengrøn (fv 815) og lyserød (fv 817) til broderi, fra Marks & Kattens.

Kvalitet:

100 % ren ny uld.50 g = 50 meter.

Pinde:

Nr. 9.

Strikkefasthed:

10 m og 14 rk. = 10 x 10 cm.

Tilbehør:

Monteringspude 40 x 40 cm.

Slå 44 m op med bundfarven på p nr. 9. Strik 7 p r, så der fremkommer 4 r-riller til kant. Fortsæt lige op i glatstrik, til stykket måler 90 cm. Luk af (i denne ende skal der ikke være r-riller, da den bliver foldet ind under den anden ende). Find midten på stykket (45 cm) og sæt en mærketråd, som du kan bruge til at placere midten af broderiet udfra. Broderiet syes med maskesting i de farver, som diagrammet (se nedenfor) viser. Hvert felt i diagrammet svarer til en maske (de råhvide felter er uden broderi).

Når broderiet er lavet færdig, og alle ender hæftet, syes sammen: Find foldekanterne ved at måle 20 cm på hver side af midten (ved mærketråden). Fold enderne ned, så de overlapper, r-rillerne skal ligge øverst. Der er nu en firkant på 40 x 40 cm, som passer til monteringspuden. Brug et par nåle til at holde det sammen, og sy siderne sammen med madrassting fra retsiden. På midten, hvor de overlapper, syes der ad to omgange, så begge ender bliver fæstnet.

Diagram - klik her

Opskriften er fra Hjemmet nr. 35/2014

  

SE OGSÅ: Hækl selv: Puder i skønne farver

SE OGSÅ: Brodér en sød sommerpude

 

SE OGSÅ: Sy en praktisk opbevaringspude