-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
Giv din julekonfekt et frisk tvist med appelsinsmag.
Ca. 25 stk.
Ingredienser
- Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
- 1 appelsin, vasket
- 150 g ren rå marcipan
- lidt flormelis til udrulning
- 100 g god nougat
- ca. 50 g god mørk chokolade,
- gerne Caraque 56%, til overtræk.
Sådan laver du Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
- Riv det yderste af appelsinen fint. Lad halvdelen lufttørre på en tallerken. Resten af appelsinskallen og marcipanen æltes til en ensartet masse. Udrul massen i en anelse flormelis til 15 x15 cm.
- Fjern overskydende flormelis – ellers kan nougaten ikke lime på.
- Nougaten modelleres smidig med din håndvarme og udrulles i flormelis til 7½ x15 cm. Fjern overskydende flormelis med håndfladen.
- Halvér appelsin-marcipanstykket, så du har to, der hver måler 7½ x15 cm. Læg de tre lag som i en sandwich (marcipan-nougatmarcipan) og stryg tempereret chokolade jævnt ud på toppen og drys straks efter lufttørret appelsinskal på.
- Lad overtrækket hærde 10 minutter i køleskab. Udskæres i lange stænger, b 2½ cm, der skæres i lige store trekanter.
- Opbevares tildækket af husholdningsfilm i tætsluttende dåse.