Opskrift på bagt torsk med porrer og couscous

Bagt torsk på porrer

Skøn torsk lagt på et fad af porrer og grønsager med couscous som tilbehør.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    39 %
  • Kulhydrat:
    41 %

Bagt torsk på porrer til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 4 stykker torskefilet a 200 g
  • salt, peber
  • citronskal
  • rosmarin.
  • 1 bdt snittede porrer
  • 2 spsk olivenolie
  • 25 g velafdryppede kapers
  • 35 g små sorte oliven
  • 50 g semidried tomat.
  • 2 dl fuldkorns couscous
  • 1¾ dl kogende vand
  • 1 dl hakket persille.

Sådan laver du bagt torsk på porrer

  1. 1. Drys fisken med salt, peber, citronskal og rosmarin.
  2. 2. Bland de snittede porrer med olie, kapers, oliven og tomat samt salt og peber og læg dem i et jævnt lag i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  3. 3. Læg fiskestykkerne ovenpå og sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til fisken er fast og grøntsagerne møre.
  4. 4. Hæld kogende vand over couscoussen, dæk skålen med plastfilm og lad det hele trække 5 minutter.
  5. 5. Rør couscoussen løs med en gaffel, smag til med salt og peber, evt. persille eller andre krydderurter og servér den til fisk og grøntsager.