-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Blæksprutte i rød karry
2
Ingredienser
- 3-400 g blæksprutte-tubes (optøede)
- lidt olie til stegning
- salt
- 250 g grønne bønner
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk sukker
- 1-3 spsk rød karry (efter smag)
- 3 limeblade
- 2 spsk fiskesauce
- 2-3 spsk limesaft
- ½-1 dl vand
- 1 stor håndfuld sød basilikum (også kaldet thaibasilikum, fås bl.a. i supermarkeder)
- Tilbehør:
- grove ris eller fuldkornsnudler
Sådan gør du
- Skyl blæksprutterne, og skær dem op i siden, så du får et fladt stykke kød. Del hvert stykke i 2-3 stykker, og rids ned igennem kødet (ikke helt igennem, men ca. halvvejs).
- Varm en wok eller en stor pande med lidt olie i, og steg blæksprutterne for fuld kraft i 1 minuts tid. De folder sig fint sammen. Krydr med salt, og tag dem af varmen. Nip enderne af bønnerne.
- Skær løget i både, og snit hvidløget i tynde skiver.
- Rist bønnerne i lidt olie i den varme wok. Kom hvidløg og sukker ved og derefter rød karry. Dernæst limeblade, fiskesauce, limesaft og vand. Lad det koge op. Tilsæt rødløg, og lad dem dampe med i ½ minut. Kom blæksprutterne tilbage i retten, og kog op. Smag til, og tag wokken af varmen. Vend sød basilikum i retten, og servér straks med ris eller nudler.
- TIP! Limeblade fås også fra frost i asiatiske butikker. Eller tørrede i supermarkedet. De skal ikke spises, bare give smag til retten, så kassér dem inden servering, eller ved bordet.
PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød