-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Boller med kardemomme
Ethvert sønderjysk kaffebord indledes med hjemmebagte smørsmurte boller med kardemomme også kaldet pomle.
16 stk. boller med kardemomme
Total:1 time 45 minutter
Ingredienser
- Boller med kardemomme
- (På sønderjysk hedder de pomle)
- Arbejdstid: 15 min.
- Hævetid: 1 time 15 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnet
- 1½ dl mælk
- 50 g gær
- 125 g smør (smeltet)
- 3 æg (sammenpisket)
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1½ tsk groft salt
- ca. 500 g hvedemel
- Tilbehør:
- Smør
Sådan laver du boller med kardemomme
- 1. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, smør og æg.
- 2. Tilsæt derefter salt og kardemomme og ælt gradvist melet i.
- 3. Ælt dejen smidig og lad den hæve 45 min. ved stuetemperatur. Form bollerne, sæt dem på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.
- 4. Bag bollerne ved 225 grader ca. 15 min. Server dem afkølede, flækkede og smørsmurte.