-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Brandade: Saltet fisk
4
Ingredienser
- 400 g saltet torsk, udvandet i 12 timer i vand
- ½ l mælk
- 1 løg
- 1 laurbærblad
- 300 g kartofler
- 3 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- salt og hvid peber
- Tilbehør: kapers og brød
Sådan gør du
- 1. Kom den udvandede torsk i en gryde med mælk, et halveret løg og laurbærbladet. Lad det simre, til fisken er gennemkogt i 10-15 minutter. Tag torsken op af mælken, gem omkring 1 dl og kasser resten. Lad torsken køle af, inden du piller kødet i stykker. Kassér eventuelle rester af skind eller ben.
- 2. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i vand uden salt. Tilsæt hvidløgsfeddene med skal de sidste 5 minutter af kogetiden. Sigt vandet fra, og pil hvidløgene ud af deres skal.
- 3. Mos kartofler og hvidløg sammen med olie og rør fisken ud i. Hvis mosen er for tør, tilsættes evt. lidt af mælken. Smag til med citronsaft, salt og masser af hvid peber.
- Tip:
- Brandaden smager rigtig godt sammen med brød. Men prøv også at komme massen i et ovnfast fad og gratinér den med ost og rasp.