-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Catalansk creme - Creme brulée med appelsin
Lækker dessert: Creme brulée med appelsin ogsprød karamel – også kaldet en catalansk creme.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Køletid: 2 timer
- 1⁄2 liter piskefløde
- 5 æggeblommer (1 1⁄4 dl)
- 1 dl sukker
- fintrevet skal af 1⁄2 citron og 1⁄2 appelsin
- 1⁄2 dl saft af citron eller appelsin eller orangelikør (f.eks. Triple sec)
- Drys: 2-3 spsk sukker
Sådan gør du
- Varm fløden op, til den næsten koger. Rør æggeblommerne med sukkeret, og hæld langsomt den varme fløde i, mens der piskes.
- Tilsæt forsigtigt den 1/2 dl. citronsaft, appelsinsaft eller orangelikør og citron- og appelsinskallen.
- Fordel blandingen i 4 små ovnfaste skåle. Sæt dem i et ovnfast fad halvt fyldt med koldt vand. Bag dem 30 min. i en 150 grader varm ovn. Lad dem køle af i ca. 2 timer i køleskabet.
- Tænd grillen i ovnen. Drys sukker ud over de afkølede forme. Stil dem på en bageplade ca. 10 cm fra grillen og lad sukkeret karamellisere.
- Brug alternativt en gasflamme:
- En gasbrænder danner en flamme, der er god til at lave en sprød overflade med på f.eks. en creme brulée eller en catalansk creme. Den kan også bruges til at gratinere andre overflader med.