-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Glutenfrit brød med havre
Det er anderledes at bage glutenfrit, for det er normalt melets gluten, der holder sammen på brødet og giver krummen struktur. Her bruger vi loppefrøskaller til at holde på luft og fugt i brødet.
1 brød
Ingredienser
- 10 g gær
- 5 dl vand
- 75 g grovvalsede havregryn (glutenfri)
- 1 spsk. honning eller sirup
- 2 tsk. groft salt
- 500 g melblanding (se boks)
- evt. 75 g blandede frø og kerner (solsikke, hørfrø, græskarkerner)
- lidt olie til formen
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen i 1-2 min. Dæk skålen løst med film, og lad dejen hvile ved stuetemperatur i 15 min.
- Rør dejen godt igennem igen, og lad den igen hvile i 15 min. Sæt derefter dejen på køl indtil brug – eller brug den med det samme.
- Form dejen til et brød. Brug våde hænder, og glat overfladen. Vend evt. brødet i havregryn eller frø og kerner, og læg det i en smurt form (2 liter).
- Lad det hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur – ca. 2 timer, hvis dejen er kold fra køleskabet.
- Sæt en bageplade midt i ovnen, og en bradepande på nederste rille. Varm ovnen op til 250 grader/225 grader varmluft.
- Sæt brødet i ovnen, og kast en kop vand i den varme bradepande. Luk ovnlågen, og bag i 15 min. Skru ned til 200 grader/180 grader varmluft, til skorpen er gyldenbrun og brødet er gennembagt (98 grader) ca. 30 min.
- Vend brødet ud på en rist, og lad det køle helt af, før du skærer i det.
- TIP: Skær evt. det afkølede brød i skiver, og frys det i små ”dagsportioner”.