pasta

Grøn speltpasta

Mad skal være sundt og lavet af nordiske råvarer, men det skal også skabe glæde − hver dag. Det er filosofien i Trine Hahnemanns kogebog.TRINE OM RETTEN: Speltpasta knækker nemmere end almindelig pasta. Derfor må du ikke røre i vandet under kogningen i de første tre minutter. Efter de tre minutter må du gerne røre rundt − ellers klistrer pastaen sammen.

4

Ingredienser

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 3 forårsløg
  • 400 g speltpasta
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 200 g bælgede ærter
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 spsk hakket dild
  • 100 g revet ost, f.eks. Vesterhavsost

Sådan gør du:

  1. Bræk den nederste tredjedel af aspargesene og skær dem i mindre stykker på langs. Skær forårsløg i skiver. Læg pastaen i letsaltet, kogende vand, og kog den al dente i 8 til 10 minutter. Varm olien op i en sauterepande, mens pastaen koger. Tilsæt asparges, forårsløg, hvidløg og ærter, og sauter forsigtigt i 5 minutter ved medium varme. Pas på, at hvidløgene ikke bliver brune. Dryp pastaen af i en sigte, vend grønsager og pasta sammen. Smag til med salt og peber. Drys dilden over og server straks med revet ost.