Hindbær/mandeltærte
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Hviletid, dej:
- mindst 1 time
- Koge/bagetid:
- 45 min.
- Fryse-egnet
- Tærtedej:
- 250 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 knsp salt
- 125 g koldt smør
- 3 spsk koldt vand
- Hindbærfyld:
- 300 g friske eller frosne hindbær
- 100 g sukker
- 2 spsk majsstivelse
- Mandelfyld:
- 75 g mandler
- 3-4 spsk mel
- 2 spsk flormelis
- 50 g smeltet smør
- Pynt: friske hindbær og flormelis
- Tilbehør: evt. 1 liter vaniljeis
- og 1 dl fløde
- Kør mel, sukker og salt sammen i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør det hurtigt til en klumpet masse og saml dejen med koldt vand.
- Pak dejen ind og sæt den koldt min. 1 time.
- Rul dejen ud til 2 cirkler og læg den ene i en tærteform. Skær den anden i 1 cm brede strimler og læg dem på bagepapir. Sæt det hele i køleskabet.
- Bland sukker og majsstivelse og vend det sammen med hindbærrene i en gryde.
- Giv det et opkog under omrøring og lad det simre et par min. Hæld det i en skål til afkøling.
- Kør mandler til mel i en foodprocessor og tilsæt mel og flormelis.
- Tag det over i en skål ogvend smeltet smør i – tilen klumpet masse. Fordélmandelmassen på tærtebunden og fordel hindbærfyldet ovenpå.
- Læg dejstrimlerne på kryds og tværs over fyldet.
- Bag tærten ved 200 grader i 30-40 min. Lad den afkøle på en rist.
- Anret tærten med sigtet flormelis og friske hindbær – servér evt. med softice: rør en god vaniljeislind med fløde.