Hindbær/mandeltærte

Hindbær/mandeltærte

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Hviletid, dej:
  • mindst 1 time
  • Koge/bagetid:
  • 45 min.
  • Fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 125 g koldt smør
  • 3 spsk koldt vand
  • Hindbærfyld:
  • 300 g friske eller frosne hindbær
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • Mandelfyld:
  • 75 g mandler
  • 3-4 spsk mel
  • 2 spsk flormelis
  • 50 g smeltet smør
  • Pynt: friske hindbær og flormelis
  • Tilbehør: evt. 1 liter vaniljeis
  • og 1 dl fløde

  1. Kør mel, sukker og salt sammen i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør det hurtigt til en klumpet masse og saml dejen med koldt vand.
  2. Pak dejen ind og sæt den koldt min. 1 time.
  3. Rul dejen ud til 2 cirkler og læg den ene i en tærteform. Skær den anden i 1 cm brede strimler og læg dem på bagepapir. Sæt det hele i køleskabet.
  4. Bland sukker og majsstivelse og vend det sammen med hindbærrene i en gryde.
  5. Giv det et opkog under omrøring og lad det simre et par min. Hæld det i en skål til afkøling.
  6. Kør mandler til mel i en foodprocessor og tilsæt mel og flormelis.
  7. Tag det over i en skål ogvend smeltet smør i – tilen klumpet masse. Fordélmandelmassen på tærtebunden og fordel hindbærfyldet ovenpå.
  8. Læg dejstrimlerne på kryds og tværs over fyldet.
  9. Bag tærten ved 200 grader i 30-40 min. Lad den afkøle på en rist.
  10. Anret tærten med sigtet flormelis og friske hindbær – servér evt. med softice: rør en god vaniljeislind med fløde.