-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Hjemmebagt surdejshvedebrød
Brødet kræver lidt planlægning, da du forinden skal lave en surdej, som skal stå minimum 4 dage. Til gengæld kan du glæde dig til at sætte tænderne i det lækreste surdejshvedebrød.
GRUNDSURDEJ
3 dl vand
50 g grahamsmel eller anden
fuldkornsmel
50 g hvedemel
1. Hæld vandet i en skål, og pisk de to slags mel i, indtil der ikke er nogen klumper.
2. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur i min. 4 dage. Rør i surdejen mindst en gang om dagen.
SURDEJSHVEDEBRØD
(1 stort brød)
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
1 portion grundsurdej
2 dl vand
10 g gær
1 spsk. salt
150 g grahamsmel eller anden
fuldkornsmel
400 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
1. Kom surdej og vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og grahamsmel, og rør dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør dejen på en røremaskine i ca. 20 min., indtil den strækker sig godt. Dryp olien over dejen, og stil den tildækket til hævning i køleskabet i min. 10 timer.
2. Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og lad en bagesten eller bageplade blive i ovnen, til den er godt varm.
3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og form til et brød ved at folde dejen sammen – ælt endelig ikke for meget i dejen.
4. Drys bagestenen med mel, og løft forsigtigt brødet over herpå. Bag brødet i ovnen i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
► SE OGSÅ: Hjemmebagt rugbrød - så let er det!
► SE OGSÅ: Groft hverdagsbrød med rug og havregryn
► SE OGSÅ: Græskarkernebrød fra Emmerys