Madskribentens livret: Fettuccine med karl johan-svampe

Madskribentens livret: Fettuccine med karl johan-svampe

FETTUCCINE AI FUNGHI PORCINI
(Fettuccine med karl johan-svampe)

200 g friske karl johansvampe eller 20 g

tørrede

Olivenolie

2-3 fed hvidløg

Evt. en peperoncino (lille tørret chili)

100 g pancetta eller bacon i tern

Evt. persille som pynt

Salt og peber

400 g fettuccine(gem lidt vand fra pastaen til sovsen)

Svampene renses uden at komme under vand, enten ved hjælp af en børste, noget køkkenrulle eller en kniv. Hvis man bruger tørrede svampe, skal de lægges i blød mindst en time før, de skal bruges. Når de tages op, kan man si småsten og jordrester væk og bruge svampevandet senere.

Varm olivenolien i en dyb pande, tilsæt et par fed hakkede hvidløg + evt. en peperoncino og derefter baconternene. Når de er gyldne, tilsættes svampene (friske eller udblødte), der er skåret i mellemstore stykker.

Efter et par minutter tilsættes lidt af svampevandet. Hvis man bruger de udblødte, tørrede svampe, skal de hakkes lidt finere end de friske. Man kan evt. ’strække’ dem lidt med nogle friske champignon. Det hele skal småsimre i ca. fem-ti minutter. (NB! Hvis man foretrækker, at baconternene forbliver sprøde, kan de tages op forinden og lægges til side for at blive blandet i til allersidst).

De friske fettuccine kommes i spilkogende godt saltet vand og koges i ca. fem minutter. Fisk et par stykker op og smag undervejs, så de får den rigtige konsisistens, de må endelig ikke overkoges.

Når pastaen er klar, kommes den over i saucen på panden. Tag den evt. op med en spaghetti-ske eller en slags tang, så der følger lidt væde med, og bland derefter godt. Hvis der er brug for mere væde, kan man hælde både pastavand og svampevand ved, til man synes, det passer.

Serveres eventuelt med lidt hakket persille som pynt.

Eva Ravnbøl, 44 år

Madskribent, tv-vært (programmet Min italienske drøm) og kulinarisk guide. Flyttede til Italien efter studentereksamen og bor i Rom med børnene Camillo på 14 år og Sofia på 11 år.