-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Makrontærte med kirsebær
Kirsebærsæsonen er over os, og findes der noget bedre end de solmodne, helt mørkerøde bær? Vi har bagt en herlig makrontærte med sensommerens dejlige kirsebær.
ca. 12 personer
Ingredienser
Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- evt. 1 spsk. koldt vand
Kirsebærsyltetøj, 2 glas:
- 500 g kirsebær
- 400 g sukker
- saften af ½ citron
- 1 dl vand geleringsmiddel til marmelade
Makronmasse:
- 200 g marcipan
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
- 50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
- 200 g friske kirsebær
- 1½ spsk. sukker
Sådan gør du:
- Begynd med kirsebærsyltetøjet: Rens kirsebærrene for sten. Kog sukker, citronsaft og vand til en klar tynd sirup. Kom kirsebærrene i, og kog dem med ca. 5 min. Skum af.
- Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på emballagen. Kom marmeladen i rene og skoldede glas. Luk til. Stil på køl.
- Makrontærte: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen, og kom den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Smør 250 g syltetøj ud over bunden.
- Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen og mandelmel i.
- Fordel makronmassen over marmeladen. Fordel halverede og udstenede kirsebær over. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl, før du serverer kagen.