Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

suppe
Foto: Nicolai Mørk

1 bouillon = 3 supper: Få opskrifterne

Har du ikke tid til at lave suppe fra bunden? Glæd dig, her er tre sunde og nærende supper, du kan lave i en fart.

4
Print

Tomatsuppe med sprød basilikum
1 dåse velafdryppede kikærter
1 dåse hakkede flåede tomater
1 laurbærblad
3 store fed knust hvidløg
lidt frisk rosmarin
5-6 dl urtebouillon
salt, peber
en knsp sukker
basilikumblade
olie til stegning
Grøn suppe
2 tsk olivenolie
1 hakket løg
1 fed knust hvidløg
1 snittet bagekartoffel
8-10 dl urtebouillon
1 hovedsalat i kvarter
450 g friske eller frosne ærter
1-2 kviste mynte
salt, peber
100 g rejer
mynte
Karrysuppe med koriander
1 spsk olie
1 spsk karry
1 spsk hakket ingefær
ca. 1 liter urtebouillon
250 g fintsnittede grønsager
− f.eks gulerødder, løg, spidskål og porrer
250 g fintskåret kyllingebryst
salt, peber
frisk koriander
fintsnittet chili

Sådan gør du:

I opskrifterne har vi brugt Herbamare, som er en økologisk grønsagsbouillon, der har en god smag og er perfekt til supper og saucer.

Tomatsuppe med sprød basilikum
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad dem simre i ca. ½ time. Blend og smag suppen til med yderligere krydderier. Steg basilikumbladene sprøde i lidt olivenolie og læg dem på køkkenrulle. Anret suppen med de sprøde blade på toppen. 150 kcal


Grøn suppe

Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og kartoffel heri. Hæld bouillon ved,
lad den koge op og tilsæt salat, ærter samt mynte. Lad det hele simre i 15-20 minutter. Blend suppen groft og smag til med salt og peber. Server med rejer og mynte på toppen. 200 kcal


Karrysuppe med koriander

Varm olien i en gryde og svits karry og ingefær heri. Tilsæt bouillon og lad det koge op og igennem i ca. 1 min. Læg derefter grønsager og kyllingekød i suppen og lad den simre ca. 8 min. Smag til med salt og peber og server med frisk koriander og chili. 140 kcal

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Bouillon, Karrysuppe og Suppe