dessert
SPONSORERET indhold

A la panna cotta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En italiensk klassiker i en ny og frisk udgave med citron og citrongræs samt safran.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
10. aug. 2012 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

4 dl minimælk/ letmælk
1 dl fløde 9%
Korn af 1 stang vanilje
½ g safrantråde eller 1 knsp gurkemeje
1 spsk fintsnittet citrongræs
Reven skal af 2 økologiske citroner
35 g økologisk rørsukker
5 blade husblas

Citron marineret melon-mango:
Kødet af ca. ½ melon
Kødet af ½ mango
Kødet af 2 passionsfrugter
1-2 tsk rørsukker citronsaft

Sådan gør du:

Kom mælk, fløde, vaniljekorn og -stang samt safrantråde, citrongræs og -skal i en gryde med sukker. Varm det hele under omrøring til kogepunktet og rør, til sukkeret er helt smeltet. Læg husblassen iblød i koldt vand, knug den af og smelt den i den varme, krydrede mælkeblanding. Rør, til husblassen er helt opløst. Sigt og fordel i 4 glas eller forme og stil dem koldt et par timer − evt. natten over. Topping: Skær melon og mango i små tern, bland og rør dem med passionsfrugtkød, sukker og citronsaft. Rør, til sukkeret er opløst. Vend desserterne ud af formene og server med den marinerede frugt.


Energi pr. person: 180 kcal, fedt 21%, protein 14%, kulhydrat 65%.

Tip! Du kan også lave desserten med appelsin i stedet for citron.