Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Æblecrumble med vanilje
Foto: Mikkel Adsbøl

Æblecrumble med vanilje - opskrift fra Hendes Verden

Æblecrumble med vanilje

Forkæl dine venner og familie med en æbleklassiker med kanelflødeskum i julen.

plate 6 personer
printer Print

750 g æbler, gerne Belle de Boskoop
150 g sukker
korn af 1 vaniljestang
Desuden:
125 g smør
200 g hvedemel
100 g sukker
1 pose mandelsplitter
Pynt:
sigtet flormelis

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Skær æblebådene tyndere ud, så hver kvarte bliver til 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æblerne.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over æblerne. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server kagen lun eller kold med flødeskum til.