Æblecrumble med vanilje
SPONSORERET indhold

Æblecrumble med vanilje

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Normalt forbinder man crumbles med forår og sommer, men her får du opskriften på en skøn jule-crumble med æble og kanelflødeskum, som du kan forkæle dine venner og familie i julen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
24. nov. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

750 g æbler, gerne Belle de Boskoop
150 g sukker
korn af 1 vaniljestang

Desuden:
125 g smør
200 g hvedemel
100 g sukker
1 pose mandelsplitter

Pynt:
sigtet flormelis

Tilbehør:
Flødeskum - pisket med lidt kanelsukker i 

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Skær æblebådene tyndere ud, så hver kvarte bliver til 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æblerne.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over æblerne. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min.
  4. Pynt med sigtet flormelis. Server kagen lun eller kold med kanelflødeskum til.