Opskrift på æblekage med valnødder

Foto: Tia Borgsmidt

Æblekage med valnødder og rosmarin

Skøn æblekage med valnødder og rosmarin

Krydderurter fremkalder en fantastisk smag, der klæder bagværk rigtig godt, og kombinationen af æbler, rosmarin og valnødder er helt fænomenal. Her får du en virkelig god opskrift på en god gammeldags bagt æblekage med valnødder og rosmarin. Æblekagen smager vidunderligt som den er, men kan også sagtens serveres med flødeskum eller cremefraiche til. Få opskriften på den lækre æblekage lige her:

ÆBLEKAGE MED VALNØDDER OG ROSMARIN

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(8-10 pers.)

200 g smør
200 g rørsukker
revet skal af 2 limefrugter
4 store æg
150 g mandelmel
75 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
4 æbler
4 kviste frisk rosmarin
50 g hakkede valnødder
flormelis til drys

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør, sukker og limeskal godt sammen. Pisk ca. 10 min.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes mellem hvert æg. Bland mandelmel med hvedemel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
  3. Fordel dejen i en springform på 22-25 cm Ø, beklædt med bagepapir.
  4. Skær æblerne i både. Hak rosmarin, og vend med æbler. Fordel rosmarinæblerne skødeløst på toppen af dejen, og drys med valnødder.
  5. Bag kagen i ca. 50 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  6. Afkøl kagen en smule, før den drysses med sigtet flormelis.

TIP: Server kagen med flødeskum eller cremefraiche.

Aeblekage_med_noedder_og_rosmarin_2.jpg
Skøn æblekage med rosmarin og valnødder.

► SE OGSÅ: Små lavendelkager
► SE OGSÅ: Bananmuffins med citronverbena og chiafrø
► SE OGSÅ: Shortbread med citrontimian

Se, hvad vi ellers skriver om: Æblekage og Kage