Æggekage med røget ål
Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusmann

Æggekage med røget ål - opskrift fra Hjemmet

Æggekage med røget ål

printer Print

Arbejdstid:
10 min.
Stegetid:
10 min.
Ikke fryse-egnet
(2 personer)
3-4 æg
salt og peber
75-150 g røget ål, uden skind og ben
10 g smør
lidt purløg
Tilbehør: Rugbrød eller lyst brød

  1. Pisk æggene sammen med salt og peber.
  2. Skær ålen i mindre stykker og rist dem 1 min. på en lille pande med smør.
  3. Hæld æggemassen over og bag æggekagen 6-8 min.
  4. Træk æggemassen igennem et par gange undervejs, så den bager jævnt over det hele.
  5. Vip æggekagen over på et lille fad og drys med fintklippet purløg.
  6. Servér straks med brød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk og Tilbehør