
SPONSORERET indhold
And med ingefær
God, også som gæstemad, for kødet kan steges dagen forud, ligesom saucen kan laves næsten færdig.
4 personer
Ingredienser
2 stk. andebryst
Marinade:
salt og ½ tsk. kinesisk fem-krydderi
1 tsk. finthakket ingefær
1 tsk. finthakket hvidløg
4 spsk. eddike
1 spsk. sukker
drys af 3-4 spsk. hakkede jordnødder (de saltede kan sagtens bruges)
Sauce:
1 spsk. neutral olie
1 tsk. finthakket hvidløg
1 chili, renset og skivet
12 tynde skiver ingefær
2 spsk. hoisin sauce
2 spsk. soja
2 tsk. sherry (eller risvin)
2 spsk. fish sauce
salt
4 dl bouillon
1 bdt. forårsløg
2-3 tsk. Maizena udrørt i 2-3 spsk. Vand til jævning
- Bland salt, fem-krydderi, ingefær, hvidløg, eddike og sukker med lidt varmet vand. Læg andestykkerne i en frostpose, hæld marinaden ved, og bind en knude. Læg kødet i køleskabet i 8-10 timer.
- Dup kødet tørt, og steg det ved 200 gr. I ca. 20 min., eller til det er gennemstegt.
- Varm olien til saucen op i en wok eller sauterpande. Tilsæt først hvidløg og chili, og derefter alt det øvrige, bortset fra bouillon og forårsløg, og rør godt. Når alt er gennemvarmt, tilsættes andekødet i skiver, bouillon og forårsløg, og det hele varmes igennem, jævnes let og smages til. Drys med peanuts, og server med løse ris.