And med ingefær

And med ingefær - opskrift fra Hendes Verden

And med ingefær

God, også som gæstemad, for kødet kan steges dagen forud, ligesom saucen kan laves næsten færdig.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

2 stk. andebryst
Marinade:
salt og ½ tsk. kinesisk fem-krydderi
1 tsk. finthakket ingefær
1 tsk. finthakket hvidløg
4 spsk. eddike
1 spsk. sukker
drys af 3-4 spsk. hakkede jordnødder (de saltede kan sagtens bruges)
Sauce:
1 spsk. neutral olie
1 tsk. finthakket hvidløg
1 chili, renset og skivet
12 tynde skiver ingefær
2 spsk. hoisin sauce
2 spsk. soja
2 tsk. sherry (eller risvin)
2 spsk. fish sauce
salt
4 dl bouillon
1 bdt. forårsløg
2-3 tsk. Maizena udrørt i 2-3 spsk. Vand til jævning

  1. Bland salt, fem-krydderi, ingefær, hvidløg, eddike og sukker med lidt varmet vand. Læg andestykkerne i en frostpose, hæld marinaden ved, og bind en knude. Læg kødet i køleskabet i 8-10 timer.
  2. Dup kødet tørt, og steg det ved 200 gr. I ca. 20 min., eller til det er gennemstegt.
  3. Varm olien til saucen op i en wok eller sauterpande. Tilsæt først hvidløg og chili, og derefter alt det øvrige, bortset fra bouillon og forårsløg, og rør godt. Når alt er gennemvarmt, tilsættes andekødet i skiver, bouillon og forårsløg, og det hele varmes igennem, jævnes let og smages til. Drys med peanuts, og server med løse ris.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, And, Mortensaften, Ingefær og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg