
Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili
Uden fedtkant er andebryst magert og bliver ekstra lækkert med chili og krydderurter.
Ingredienser
250 g bagekartofler
300 g knoldselleri
1 gulerod
½ løg
2 æg
35 g mel
salt og peber
3 spsk olivenolie
1 stor håndfuld blandede krydderurter: kørvel, purløg og bredbladet persille
3 andebryster
2 spsk appelsinsaft
½ tsk revet appelsinskal
1 spsk flydende honning
1 spsk soja, gerne tamarind
½-1 tsk finthakket frisk chili eller lidt tørret knust chili
lidt salt
bladene fra 3 kviste timian.
Sådan laver du andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili
Skræl og riv bagekartofler, knoldselleri, gulerod og løg. Pisk æggene sammen med mel, salt og peber i en skål. Pres væden fra de revne kartofler, og bland dem sammen med rodfrugterne i æggeblandingen. Opvarm en pande med olivenolien, og sæt små skefulde på panden. Steg kartoffelkagerne gyldenbrune og sprøde på begge sider. Opvarm dem i ovnen før servering, og servér dem som tilbehør til andebryst.
Rids fedtet på andebrystet i små tern – undlad at skære ned i kødet. Brun andebrystet på en varm pande med fedtsiden nedad, til det er gyldent og sprødt. Vend kødet, og brun det et par min. på den anden side. Kom andebrystkødet i et ovnfast fad.
Bland appelsinsaft og appelsinskal sammen med honning, soja, chili, salt og timian. Smør krydderblandingen på andekødet, og steg det 15-17 min. i ovnen ved 185 grader. Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække 8-10 min. før udskæring.
Servér andebrystet sammen de sprøde rodfrugt-kartoffelkager og krydderurter, og suppler f.eks. med grønkålssalat eller rødkålssalat.
PRØV OGSÅ: And med græskar og løg