Aspargessalat med kylling, avocado og macadamianødder
Mættende salat fuld af proteiner og knas, der sagtens kan gå som aftensmad.
Ingredienser
700 g kyllingebryst
2 bundter asparges
1 rødløg
2 spsk hvidvinsbalsamico
3 dråber flydende sødemiddel
200 g tomater
2 håndfulde babyspinat
100 g sukkerærter
1 bakke ananas-kirsebær.
2 avocado
40 g macadamianødder
1 lime, saften herfra
4 spsk hasselnøddeolie eller olivenolie
salt og peber
Sådan gør du:
1.Kog kyllingen i vand i ca. 20 minutter, lad den køle af og pluk den i mindre stykker.
2. Snit aspargesene skråt i mindre stykker, og snit rødløget i tynde skiver. Marinér begge dele i hvidvinseddiken med laurbærblade og flydende sødemiddel.
3. Del ananaskirsebærrene og tomaterne.
4. Hæld næsten al hvidvinseddiken fra løg og asparges, og vend løg, asparges, tomater, babyspinat, sukkerærter og ananaskirsebær sammen til en salat.
5. Hak avocadoerne groft, og kom dem i salaten sammen med kyllingen.
6. Rist macadamianødderne på en tør pande i ca 2 minutter, og vend dem i salaten.
7. Rør olie og limesaft sammen, og hæld det over salaten. Drys med salt og peber, og server.
320 kcal pr portion
PRØV OGSÅ: Laksespyd med æble og pekannødder
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk