Bag en julekalender
Foto: Martin Dyrløv Fin og spiselig julekalender.

Bag en julekalender

Udstik fine og finurlige sirupskager, og pynt med glasur og tal, og overrask familien med en sød julekalender. Opbevar kagerne i cellofan eller kagedåser.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 3 timer
plate 2x24 kager

Sirupskager:

375 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
110 g blødt smør
100 g farin
1½ tsk. stødt ingefær
1½ tsk. kanel
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. salt
½ tsk. stødt peber
1 æg str. L
175 g lys sirup

Glasur:

ca. 300 g flormelis
2 æggehvider (65 g, evt. pasteuriserede)
evt. farver

Sådan gør du:

  1. Sigt mel og bagepulver sammen.
  2. Pisk smør og farin luftigt i 2-3 min., og pisk krydderierne i. Pisk æg og sirup i.
  3. Rør melblandingen i lidt ad gangen, til dejen er fast, men stadig lidt klistret.
  4. Læg dejen i en frysepose, og klap den ud til en flad plade. Sæt den i køleskab i mindst 3 timer og gerne natten over.
  5. Skær ca. ¼ af dejen, og rul den ud mellem to stykker film eller opsprættede fryseposer.
  6. Rul ud til ca. ½ cm’s tykkelse. Træk det øverste film af, og udstik dejen til kager i forskellige faconer.
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og fortsæt med resten af dejen.
  8. Bag kagerne ved 175 grader i 10-12 min. – til de er gyldne og sprøde. Afkøl kagerne på en bagerist.
  9. Glasur: Sigt flormelissen, tilsæt æggehvide, og rør godt sammen – pisk ikke luft i glasuren. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis glasuren er for tynd.
  10. Del glasuren op i 2-3 portioner, hvis du vil tilsætte farver. Hæld glasur i sprøjteposer med lille hul eller tylle, og pynt kagerne.
  11. Lad dem tørre i mindst 12 timer, og opbevar derefter i en kagedåse.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tips

  • Hvis du arbejder med flere farver på én kage, så lad den første farve tørre helt, før du bruger den næste farve.
  • Glasuren skal være lidt tykkere til at sprøjte mønster og tal, og lidt tyndere, hvis du vil dække større flader.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager og Bageopskrifter