Bagt blomkål og hummus på gule ærter
Foto: Betina Hastoft Sund efterårsmad...

Bagt blomkål og hummus på gule ærter

Brug efterårets grøntsager til denne lune salat bestående af bagt blomkål og humus på gule ærter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

1 blomkålshoved
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
salt og peber

Hummus på gule ærter:

2½ dl gule flækærter
1 spsk. tahin
1 dl cremefraiche 38%

Desuden:

200 g perlespelt
50 g mandler
1 potte rød skovsyre
1 lille bundt basilikum

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Skyl blomkål, og læg det i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og krydr med spidskommen, salt og peber.
  3. Sæt fadet på midterste ovnribbe, og bag blomkålshovedet i 40 min., til det er mørt, men stadig har bid. 4
  4. Hummus på gule ærter: Kom gule flækærter i en gryde, og dæk med vand. Kog i 45 min., til de er helt udkogte.
  5. Blend til en lind konsistens med tahin og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  6. Kog perlespelt i 15-20 min. til de er møre.
  7. Anret et stort fad med ”hummus” kørt ud på bunden af fadet. Skær blomkål i mindre stykker.
  8. Fordel blomkålsstykker og perlespelt udover.
  9. Hak mandler, og rist dem på en pande, til de dufter, uden at blive brændte i 4-5 min.
  10. Drys mandler over, og pynt med rød syre og basilikum.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Efterårsmad, Blomkål, Hummus og Hovedret