Bagt blomkål og hummus på gule ærter
Foto: Betina Hastoft Sund efterårsmad...

Bagt blomkål og hummus på gule ærter

Brug efterårets grøntsager til denne lune salat bestående af bagt blomkål og humus på gule ærter.

printer Print
plate 4 personer

1 blomkålshoved
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
salt og peber

Hummus på gule ærter:

2½ dl gule flækærter
1 spsk. tahin
1 dl cremefraiche 38%

Desuden:

200 g perlespelt
50 g mandler
1 potte rød skovsyre
1 lille bundt basilikum

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Skyl blomkål, og læg det i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og krydr med spidskommen, salt og peber.
  3. Sæt fadet på midterste ovnribbe, og bag blomkålshovedet i 40 min., til det er mørt, men stadig har bid. 4
  4. Hummus på gule ærter: Kom gule flækærter i en gryde, og dæk med vand. Kog i 45 min., til de er helt udkogte.
  5. Blend til en lind konsistens med tahin og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  6. Kog perlespelt i 15-20 min. til de er møre.
  7. Anret et stort fad med ”hummus” kørt ud på bunden af fadet. Skær blomkål i mindre stykker.
  8. Fordel blomkålsstykker og perlespelt udover.
  9. Hak mandler, og rist dem på en pande, til de dufter, uden at blive brændte i 4-5 min.
  10. Drys mandler over, og pynt med rød syre og basilikum.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Efterårsmad, Blomkål, Hummus og Hovedret