Skønne kager
SPONSORERET indhold

Bananmuffins med citronverbena og chiafrø

Prøv skønne bananmuffins med citronverbena og chiafrø.

Foto: Tia Borgsmidt
09. feb. 2016 | Opskrift | BoligLiv


BANANMUFFINS MED CITRONVERBENA OG CHIAFRØ

Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(ca. 12 stk.)

3 modne bananer
100 g blødt smør
175 g lyst rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
170 g hvedemel
2 spsk. chiafrø
Topping:
200 g flødeost naturel
175 g flormelis
75 g honning
1 potte citronverbena

1. Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Rør smør med sukker og vaniljesukker, og tilsæt bananmos. Tilsæt ægget.
2. Bland hvedemel med bagepulver og salt, og rør i dejen sammen med chiafrø.
3. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i 15-20 min. Afkøl kagerne.
4. Pisk flødeost med flormelis til en luftig creme. Pisk honningen i. Smør glasuren på kagerne, og pynt med citronverbena.

TIP
Du kan sagtens erstatte chiafrøene med birkes.

► SE OGSÅ: Shortbread med citrontimian
► SE OGSÅ: Appelsinkage med mynte og kandiserede urter
► SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel