Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bløde og lækre crêpes suzette
Foto: Columbus Leth

Opskrift på bløde og lækre crêpes suzette

Bløde og lækre crêpes suzette

Crêpes suzette er en rigtig retro-dessert, som fortjener at blive fundet frem fra glemmebogen. Dejen bliver lavet med fløde for at gøre pandekagerne ekstra bløde og lækre.

Crêpes suzette 

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (4 pers.)

Crêpes:
100 g hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 æg
2½ dl piskefløde
reven skal af ½ citron
50 g smør

 

Appelsinsauce:
saft af 2 appelsiner, ca. 1 dl
reven skal af 1 økologisk appelsin
100 g smør
75 g sukker
ca. ½ dl Grand Marnier

25 g mandelflager


1. Kom hvedemel, sukker og salt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør dejen lind med fløden, og tilsæt citronskal. Lad dejen hvile ca. ½ time.

2. Smelt smørret på en varm pande med slip let-belægning, og bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne. Du skal bruge 8 pandekager i alt.

3. Kom appelsinsaft, appelsinskal, smør og sukker i en gryde. Kog op, og sænk varmen. Lad saucen simre ved svag varme i ca. 10 min., til den har en sirupslignende konsistens.

4. Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.

5. Fold pandekagerne i kvarter, og læg dem i en stor pande. De må gerne ligge over hinanden. Hæld den varme sirupssauce over, og varm dem ved svag varme i ca. 3 min.

6. Tilsæt Grand Marnier, og sæt ild til, for at flambere dem. Drys med mandelflager, og server straks.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager og Dessert