SPONSORERET indhold

Bløde og lækre crêpes suzette

Crêpes Suzettes er en skøn klassisk dessert, der består af tynde pandekager i en lækker appelsinsauce og flamberet med cognac. Her får du den serveret med en frisk yoghurtcreme med vanilje.

Af: Frederikke Wærens Foto: Tia Borgsmidt
28. sep. 2023 | Opskrift | ALT for damerne

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
Antal: Ca. 12-15 stk.

crepe suzette.jpg

DET SKAL DU BRUGE

Pandekager
5 dl mælk
250 g hvedemel
40 g sukker
1 lille tsk salt
2 æg
1 stor tsk natron
smør til bagning

Yoghurtcreme
250 g græsk yoghurt 10%
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
2,5 dl piskefløde

Appelsinsauce
50 g smør
50 g sukker
fintreven skal af ½ usprøjtet appelsin
2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 2 appelsiner)

Desuden
fint reven skal af 1 usprøjtet appelsin
mandelsplitter
evt. ½ dl cognac til flambering

SÅDAN GØR DU:

Pandekager: Pisk mælk, mel, sukker og salt sammen. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt mælk, og kom det i dejen, lige inden pandekagerne skal bages. Bag tynde pandekager i smør på en varm pande. Fold pandekagerne sammen, og hold dem varme.

Yoghurtcreme: Rør græsk yoghurt sammen med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til en let skum, og vend den i yoghurten. Stil cremen på køl indtil brug.

Appelsinsauce: Smelt smør, sukker, appelsinskal- og saft sammen i en dyb pande. Lad saucen koge op.

Læg de varme pandekager i appelsinsaucen, og sørg for at vende dem, så der kommer appelsinsauce på alle pandekagerne. Lad det varme godt igennem. Hæld evt. cognac over pandekagerne, og antænd den, sådan at pandekagerne flamberes (HUSK at slukke for emhætten først).

Anret 2-3 små pandekager på hver tallerken, hæld lidt appelsinsauce over, og pynt med mandelsplitter og lidt fintreven appelsinskal. Servér med det samme med yoghurtcremen.

TIP: Cognacen kan sagtens udelades, hvis der er børn ved bordet.