Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på blommerelish med citron og ingefær
Foto: Rasmus Baaner Blommerelish med citron, chili og ingefær

Opskrift på blommerelish med citron og ingefær

Blommerelish med citron, chili og ingefær

1
Print

500 g blommer, skåret i tynde både
150-200 g lys rørsukker
fintrevet skal fra 2 økologiske, usprøjtede citroner
en stor spsk. friskrevet ingefær
1 finthakket ikke alt for stærk rød chilifrugt
en slat vand
et drys salt.

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i gryden og kog til noget af væsken er fordampet, og det har en god, kraftig konsistens. Blommestykkerne skal ikke koge til mos, men være rimelig hele, møre og ligge i meget væske, når relishen er færdig.

Smag dig frem med hensyn til sukkermængden, som afhænger af blommernes sødme.
Hæld kompotten på et skoldet, atamonskyllet glas og luk til med det samme.

Relishen kan bruges til vildt, fjerkræ eller julefrokosten, hvor den passer både til rullepølsen og kraftig ost.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Jul, Julemad, Julefrokost, Dansk mad, Ingefær og Tilbehør