Opskrift på kanelbrød

Foto: Lars Ranek KANELBRØD ER SÆRLIGT LÆKKERT TIL EN KOP TE OM EFTERMIDDAGEN.

Kanelbrødsopskrift af Mette Blomsterberg

Blomsterbergs kanelbrød

Mette Blomsterberg, kendt fra programmet ’Det søde liv’ og den Store Bagedyst elsker julen. Og særligt at bage. Her får du hende skønne opskrift på kanelbrød fra bogen ”Blomsterbergs Jul”.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time, 30 minutter
plate Opskriften giver 2 kanelbrød
Ingredienser

GÆRDEJ:
25 g gær
2 æg
2 tsk vaniljesukker
2 spsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
50 g rørsukker
1½ dl mælk
1½ tsk salt
ca. 500 g hvedemel med højt glutenindhold
100 g blødt smør
bagespray eller neutral olie til formene
2 små forme, ca. 25 x 7 cm.

REMONCE:
125 g blødt smør
100 g rørsukker
1½ spsk stødt kanel

GLASUR:
200 g flormelis
lidt vand.

Sådan bager du kanelbrød

GÆRDEJ:
1. Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt æg, vaniljesukker, kanel, kardemomme og rørsukker. Lun mælken op til 40 grader, og kom den op i skålen. Kom også saltet i.

2. Tilsæt halvdelen af melet, og ælt dejen let sammen, gerne på en røremaskine med dejkrog. Tilsæt det stuetempererede smør og lidt mere mel, og ælt dejen, til den er glat og smidig.

3. Prøv dig frem med mængden af mel, for det er umuligt at angive en præcis mængde, da forskellige meltyper optager forskellig mængde væde. Dejen må aldrig blive for tør, da det vil resultere i en dej, der ikke kan udvikle sig, men gøre brødet tørt.

PRØV OGSÅ: Abeskøn kage: Monkey bread

4. Tril den smidige, færdige dej til en kugle, og læg den i mel på bordet. Lad dejkuglen hvile i 15 minutter. Rul derpå dejkuglen ud til en plade på 50x30 cm. Børst overflødigt mel væk fra dejen.

REMONCE:
5. Rør det bløde smør luftigt med rørsukker og kanel med en håndmikser. Smør remoncen ud over hele den udrullede dej med en paletkniv og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

6. Smør to brødforme jævnt med bagespray eller olie. Del rouladen i 2, og læg straks begge op i de smurte brødforme med samlingen nedad. Lad rouladerne hæve i 40 min. Forvarm ovnen til 185 grader.

7. Klip de hævede roulader med en saks skiftevis i hver side med dybe klip, så der nærmest dannes dybe "fiskeskæl" – ca. 12 klip pr. brød.

8. Bag kanelbrødene i ovnen i 25-30 min, til de er gennembagte og godt gyldne. Tag kanelbrødene ud af formene, og lad dem køle let af på en bagerist.

GLASUR:
9. Rør flormelis sammen med en anelse vand i en lille kasserolle. Lun glasuren lidt op, så den flyder lettere. Kom om nødvendigt lidt mere vand i, men pas på, at glasuren ikke bliver for tynd.

10. Smør den lune glasur på toppen af de to let afkølede kanelbrød og servér dem gerne lune.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelbrød, Mette Blomsterberg, Julesmåkager og Bageopskrifter

610x200_woordy_dmjpg.jpg