Sandwich
SPONSORERET indhold

BLT-sandwich

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frokost af den enkle og allerbedste slags.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Nielsen
10. aug. 2011 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

BLT-sandwich:
4 gode skiver fuldkornsrugbrød
1 spsk smør
1-2 mini romainesalat eller hjertesalat
4-6 velmodne tomater i tykke skiver
1 rødløg i ringe
150 g parmaskinke + lidt rørsukker

Multi-tomat-salat:
600 g små tomater i alle former og farver
1 lille fintsnittet rødløg
1 bdt fintskåret purløg
En god håndfuld frisk mynte
200 g speltbrød − gerne langtidshævet
2 spsk olivenolie
2 tsk æbleeddike
1 knsp sukker
Salt, peber
150 g gede-feta 5%

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    270 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    48 %

Sådan gør du:

BLT-sandwich:

Begynd med skinken – som her erstatter den klassiske bacon. Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys en anelse sukker på og bag skinkeskiverne gyldne og sprøde ved 225°, 4-5 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle. Smør rugbrødsskiverne med lidt smør, læg salatblade på sammen med tykke skiver tomat og løgringe. Top rundhåndet med skinkeskiver – og spis løs.

Energi pr. person: 420 kcal., fedt 23%, protein 20%, kulhydrat 57%.

Multi-tomat-salat:
Lav salaten af små tomater i forskellige sorter og farver. De sælges under navnet vilde tomater i bl.a. Netto.
Skær tomaterne i halve eller kvarte og bland dem i en skål med de to slags løg og mynte. Pluk brødet i mundrette stykker ned i skålen med tomaterne, dryp olie og eddike over, krydr med sukker, salt og peber, og bland salaten, der drysses med feta og serveres.

Energi pr. person:
270 kcal., fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%