Bøf Rydberg - svensk luksusbiksemad
Foto: Thomas Hergaard

Bøf Rydberg - svensk luksusbiksemad - opskrift fra Hjemmet

Bøf Rydberg - svensk luksusbiksemad

Bøf Rydberg er svensk luksusbiksemad, der laves af godt oksekød.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Kødet er fryse-egnet
4 tykke oksebøffer (evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)
750 g kartofler (kogte, pillede)
2 løg (hakkede)
25 g smør
1 spsk spsk smør + 1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet
peber
4 friske æggeblommer
200 g cremefraiche (18%)
2 spsk grov sennep
Pynt: bredbladet persille

  1. Skær kødet og kartoflerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm. Steg løgene klare i smør, skru op og brun kartoflerne sammen med løgene.
  2. Steg kødternene på en anden rygende varm pande i smør og olie, til de er brune på alle sider. Bland kødet med kartofler og løg og krydr med salt og peber.
  3. Servér Bøf Rydberg med æggeblommer og cremefraiche rørt med sennep og pynt med persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedret