
Bradepandekage med rabarber
Små rabarberstykker sætter smag på denne friske bradepandekage, der er bagt med mandelmel og krydret med ingefær og kanel.
preparation
Total: en time
plate
1 kage/ca. 15 stykker
Ingredienser
250 g hvedemel (gerne kagemel)
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
150 g mandelmel
½ tsk. groft salt
100 g smør
250 g sukker
3 æg
2 dl kærnemælk eller yoghurt
1 bundt rabarber (500 g)
75 g sukker
1 spsk. kartoffelmel
50 g mandelflager
1 spsk. sukker
Sådan gør du
- Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og bland med mandelmel og salt.
- Pisk smør og sukker cremet i mindst 5 min. med en håndmikser, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk godt imellem hver.
- Bland skiftevis melblandingen og mælk eller yoghurt i dejen.
- Rens rabarberne, og skær dem små stykker. Bland dem med sukker og kartoffelmel.
- Smør en bradepande (ca. 22x30 cm) med smør, og læg evt. et stykke bagepapir i bunden.
- Læg halvdelen af dejen i bradepanden, og dæk med et lag rabarber. Læg resten af dejen over, og slut af med rabarber.
- Drys mandelflager og sukker over rabarberne, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 45-60 min.
- Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt. Sæt bradepanden på en rist, og lad kagen køle af.
- Nyd kagen lun eller afkølet, og giv evt. flødeskum eller cremefraiche til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Rabarber, Pandekager og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu