GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Bradepandekage med rabarber
Foto: Martin Dyrløv Find opskriften på den skønne kage her!

Bradepandekage med rabarber

Små rabarberstykker sætter smag på denne friske bradepandekage, der er bagt med mandelmel og krydret med ingefær og kanel.

printer Print
clock en time
plate 1 kage/ca. 15 stykker

250 g hvedemel (gerne kagemel)
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
150 g mandelmel
½ tsk. groft salt
100 g smør
250 g sukker
3 æg
2 dl kærnemælk eller yoghurt
1 bundt rabarber (500 g)
75 g sukker
1 spsk. kartoffelmel
50 g mandelflager
1 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og bland med mandelmel og salt.
  2. Pisk smør og sukker cremet i mindst 5 min. med en håndmikser, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk godt imellem hver.
  3. Bland skiftevis melblandingen og mælk eller yoghurt i dejen.
  4. Rens rabarberne, og skær dem små stykker. Bland dem med sukker og kartoffelmel.
  5. Smør en bradepande (ca. 22x30 cm) med smør, og læg evt. et stykke bagepapir i bunden.
  6. Læg halvdelen af dejen i bradepanden, og dæk med et lag rabarber. Læg resten af dejen over, og slut af med rabarber.
  7. Drys mandelflager og sukker over rabarberne, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 45-60 min.
  8. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt. Sæt bradepanden på en rist, og lad kagen køle af.
  9. Nyd kagen lun eller afkølet, og giv evt. flødeskum eller cremefraiche til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Rabarber, Pandekager og Bageopskrifter