Broccolitærte uden bund
Foto: Anders Schønnemann

Broccolitærte uden bund

Æg er meget andet end blot et kogt, blødkogt eller spejlet af slagsen. Her får du et bud på en lækker broccolitærte.

printer Print
plate 2 personer

1 bundt broccoli, ca. 300 g
Kogende vand
Salt

Æggemasse:

4 æg
2 dl tyk yoghurt
1 tsk. dijonsennep
40 g revet pecorino eller parmesan
Salt og peber
40 g revet ost, gerne vesterhavsost

Tilbehør:

400 g blandet salat 

Energi pr. person:
485 Kcal
Fedt:
53 %
Protein:
33 %

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Del broccolien i buketter. Brug også stokken; skræl den og skær den i stave.
  2. Kom broccoli i en skål med kogende, saltet vand, og lad den trække i 5-10 minutter, gerne under låg eller en tallerken.
  3. Pisk æg med yoghurt, sennep, revet pecorino, salt og peber.
  4. Dryp broccoli af, og vend den med æggemassen. Hæld æggemasse og broccoli i en tærteform, cirka 25 centimeter, top med revet ost, og bag tærten i den varme ovn i cirka 40 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
  5. Servér straks den varme tærte med salat til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æg, Vegetar, Tærte, Glutenfri og Hovedret