Broccolitærte uden bund
Foto: Anders Schønnemann

Broccolitærte uden bund

Æg er meget andet end blot et kogt, blødkogt eller spejlet af slagsen. Her får du et bud på en lækker broccolitærte.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 personer

1 bundt broccoli, ca. 300 g
Kogende vand
Salt

Æggemasse:

4 æg
2 dl tyk yoghurt
1 tsk. dijonsennep
40 g revet pecorino eller parmesan
Salt og peber
40 g revet ost, gerne vesterhavsost

Tilbehør:

400 g blandet salat 

Energi pr. person:
485 Kcal
Fedt:
53 %
Protein:
33 %

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Del broccolien i buketter. Brug også stokken; skræl den og skær den i stave.
  2. Kom broccoli i en skål med kogende, saltet vand, og lad den trække i 5-10 minutter, gerne under låg eller en tallerken.
  3. Pisk æg med yoghurt, sennep, revet pecorino, salt og peber.
  4. Dryp broccoli af, og vend den med æggemassen. Hæld æggemasse og broccoli i en tærteform, cirka 25 centimeter, top med revet ost, og bag tærten i den varme ovn i cirka 40 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
  5. Servér straks den varme tærte med salat til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Æg, Vegetar, Tærte, Glutenfri og Hovedret