Koldhævede boller

Foto: Columbus Leth Du kan nemt og hurtigt lave disse boller hver morgen

Koldhævede boller

Brusebadsboller - verdens nemmeste koldhævede boller

Det tager kun 10 minutter at lave dejen, og så kan du bage friske boller til morgenmaden flere dage i træk, mens du er i brusebad. Følg denne nemme opskrift, og lav dejen aftenen i forvejen. Så kan du stå op i morgen tidlig og starte dagen med nybagte boller. Her får du en nem opskrift på lækre brusebadsboller:

star star star star star
(49) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 10 minutter
plate 20 brusebadsboller
Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links

20 stk.

  • 15 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 g salt
  • 850-900 g hvedemel 

Sådan bager du brusebadsboller

Duften af nybagte boller kan få selv den mest morgensure teenager op ad sengen - og selvom du ikke har sådan en derhjemme, vil disse nybagte brusebadsboller med garanti gøre din dag SÅ meget bedre. Dejen er nem at lave - og har du først lavet den, kan bolledejen holde sig i 5 dage, så du kan servere nybagte boller hver morgen - hele ugen! Opskriften på de lækre koldthævede boller finder du her:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret klistret, så lad være med at ælte den med hænderne, men brug en røremaskine med dejkrog eller en træske. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskab natten over.
  2. Forvarm ovnen til 240 grader/varmluft eller så varm, den kan blive. Skær forsigtigt så meget dej ud til det antal boller, du vil bage.
  3. Form dejen til boller, så forsigtigt som muligt. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og rids et kryds i hver bolle med et barberblad eller en meget skarp kniv.
  4. Bag bollerne i 5 minutter, sænk temperaturen til 210 grader, og bag bollerne i yderligere 15-20 minutter, mens du er i bad. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile nogle minutter på en bagerist, før de spises til morgenmaden.
  5. Opbevar dejen i køleskabet, og bag af den hver morgen. Den kan holde sig i køleskabet i 5 dage.

PRØV OGSÅ: Supernemme søde koldhævede boller - med marcipan og mørk chokolade

 

► Se det store sortiment af køkkenmaskiner hos KitchenOne.dk (sponsoreret)

star star star star star
(49) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nemme brusebadsboller - den lækre måde at servere nybagte boller på

Skal jeg bruge en særlig slags hvedemel?

Du kan sagtens bruge helt almindelig hvedemel til dine brusebadsboller.

Kan man bruge andet end hvedemel?

Du kan godt tilsætte andre former for mel, fx. grahamsmel, pizzamel, durummel eller rugmel, men pas på at dejen ikke bliver for fast og tung i det. Dejen står jo hæver en hele nat og melet suger meget af væsken fra dejen. Dette gælder også, hvis du vælger at tilsætte havregryn.

Kan man komme bolledejen i fryseren?

Nej, det kan man ikke, men du kan sagtens bage bollerne og fryse dem ned, når de er bagt. Så skla du blot lune dem en anden god gang.

Skal der sukker i brusebadsboller?

Nej, det er ikke nødvendigt at putte sukker i dine brusebadsboller. Men du kan vælge at bage søde brusebadsboller - se blot denne skønne opskrift

PRØV OGSÅ: Supernemme søde koldhævede boller - med marcipan og mørk chokolade

Kan man kun bruge bollerne til morgenmad?

Selvom bollerne smager vidunderligt som de er, nybagte med lidt smør på toppen, så kan du også bruge dem til dagens andre måltider - fx. i madpakken, på frokostbordet og som tilbehør til aftensmaden. Bollerne kan godt blive flade og store i det, fordi de flyder lidt ud på bagepapiret, og det gør dem ekstra gode til madpakken som sandwichboller med plads til ekstra meget fyld. Bollerne er også rigtig gode som tilbehør til gryderetter, supper og salater.

Kan man bruge dejen til brusebadsboller til et madbrød?

Ja, det kan du godt. I stedet for at dele dejen op og lave boller, så tag hele dejen og hæld den over i et godt smurt ildfast fad eller lille bradepande. Fordel dejen i fadet - evt med lidt olie på fingrene, så den glider nemmere. Prik nogle huller med fingrene i toppen, stænk med rigelig olivenolie og drys med flagesalt. Så har du nemt og enkelt tryllet dine boller om til et lækker madbrød. Vil du gå all in, kan du vælge at stikke hvidløgsfed, halve cherrytomater eller oliven ned i brødet og drysse med krydderier til sidst. Bag dit madbrød i den varme ovn i 20-25 minutter.

Kan man lave bollerne med bagepulver?

Nej, du kan ikke bage langtidshævede boller med bagepulver, men du kan sagtens bage andre lækre og nemme boller med bagepulver, der ikke skal hæve. Hvis du gerne vil bage boller, men hverken har tid eller lyst til at vente på, at dejen hæver færdig, eller er løbet tør for gær, så fortvivl ej. For du kan sagtens bage boller uden gær - her får du 3 lækre opskrifter på hurtige hjemmebagte boller fra Hendes Verden, der er bagt med bagepulver:

Sådan bager du boller uden gær: Få 3 lækre opskrifter

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, KoldhĂŚvet og Morgenmad

610x200_woordy_knap2.jpeg