Koldhævede boller

Foto: Columbus Leth Du kan nemt og hurtigt lave disse boller hver morgen

Koldhævede boller

Brusebadsboller - verdens nemmeste koldhævede boller

Det tager kun 10 minutter at lave dejen, og så kan du bage friske boller til morgenmaden flere dage i træk, mens du er i brusebad. Lav dejen aftenen i forvejen og start morgendagen med nybagte boller.

star star star star star
(39) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 10 minutter
plate 20 brusebadsboller
Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links

20 stk.

15 g gær
7 dl koldt vand
8 g salt
850-900 g hvedemel 

Sådan bager du brusebadsboller

Duften af nybagte boller kan få selv den mest morgensure teenager op ad sengen - og selvom du ikke har sådan en derhjemme, vil disse nybagte brusebadsboller med garanti gøre din dag SÅ meget bedre. Dejen er nem at lave - og har du først lavet den, kan bolledejen holde sig i 5 dage, så du kan servere nybagte boller hver morgen - hele ugen! Opskriften på de lækre koldthævede boller finder du her:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret klistret, så lad være med at ælte den med hænderne, men brug en røremaskine med dejkrog eller en træske. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskab natten over.
  2. Forvarm ovnen til 240 grader/varmluft eller så varm, den kan blive. Skær forsigtigt så meget dej ud til det antal boller, du vil bage.
  3. Form dejen til boller, så forsigtigt som muligt. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og rids et kryds i hver bolle med et barberblad eller en meget skarp kniv.
  4. Bag bollerne i 5 minutter, sænk temperaturen til 210 grader, og bag bollerne i yderligere 15-20 minutter, mens du er i bad. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile nogle minutter på en bagerist, før de spises til morgenmaden.
  5. Opbevar dejen i køleskabet, og bag af den hver morgen. Den kan holde sig i køleskabet i 5 dage.

PRØV OGSÅ: Supernemme søde koldhævede boller - med marcipan og mørk chokolade

 

‚Ėļ Se det store sortiment af køkkenmaskiner hos KitchenOne.dk (sponsoreret)

star star star star star
(39) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Koldhævet og Morgenmad