Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer
Foto: Christine Søndergaard og Josephine Glad Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer

Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer

Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer

plate 2-3
printer Print

3 dl bulgur
2-3 spsk tomatpuré
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
½ agurk
2-3 tomater
½ dl sukkerærter
1 rød peberfrugt
½ dl god fetaost
Koriander og mynte

REJERNE
Tigerrejer efter behov
½ dl soja
Saften fra 1 lime
½-1 rød chili
3 fed hvidløg

Sådan gør du:

Start med at ordne tigerejerne og hak chili og hvidløg fint. Lad rejerne marinere i soya, limesaft, hvidløg og chili i mindst 1 time.

Kog bulguren som anvist på pakken.

Snit alle grønsagerne samt feta i passende størrelse og hæld dem i et fad.

Når bulguren er kogt færdigt og der ikke længere er vand i gryden vendes den i en blanding af tomatpuré, olivenolie og citronsaft til bulguren er farvet orange. Steg rejerne på en varm pande i lidt olie samt lidt af marinaden.

Hæld bulgur og rejer i samme fad som grøntsagerne og pynt med mynte og koriander.

Se opskriften på pigernes hjemmeside her: joseetchris.blogspot.dk/2012/06/boulgour-avec-les-crevettes-et-les.html

Om forfatterne

Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bulgursalat, Rejer og Sunde salater