Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer
Ingredienser
3 dl bulgur
2-3 spsk tomatpuré
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
½ agurk
2-3 tomater
½ dl sukkerærter
1 rød peberfrugt
½ dl god fetaost
Koriander og mynte
REJERNE
Tigerrejer efter behov
½ dl soja
Saften fra 1 lime
½-1 rød chili
3 fed hvidløg
Sådan gør du:
Start med at ordne tigerejerne og hak chili og hvidløg fint. Lad rejerne marinere i soya, limesaft, hvidløg og chili i mindst 1 time.
Kog bulguren som anvist på pakken.
Snit alle grønsagerne samt feta i passende størrelse og hæld dem i et fad.
Når bulguren er kogt færdigt og der ikke længere er vand i gryden vendes den i en blanding af tomatpuré, olivenolie og citronsaft til bulguren er farvet orange. Steg rejerne på en varm pande i lidt olie samt lidt af marinaden.
Hæld bulgur og rejer i samme fad som grøntsagerne og pynt med mynte og koriander.
Se opskriften på pigernes hjemmeside her: joseetchris.blogspot.dk/2012/06/boulgour-avec-les-crevettes-et-les.html
Om forfatterne
Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal.