
Chili con carne med friske bønner
Denne chili con carne er lavet med friske bønner - og det kan smages! Her får du opskriften på den lækre chili con carne.
Ingredienser
Lidt madolie
4 løg, skåret i tern
4 fed hvidløg, skåret i skiver
1 kg friske borlottibønner i bælg, ca. 200 g bælgede bønner
400 g hakket oksekød
1 svinekotelet skåret i tern
1 kg modne tomater
3 spsk brun farin
salt
1 spsk røget paprika
1 spsk cayennepeber
1/2 dl kirsebæreddike
1 kg tomater, grofthakket
2 røde chilier, grofthakket
100 g grønne bønner, nippet og skåret i mindre stykker
100 g snitbønner, i fine strimler
Fed creme fraiche.
Sådan laver du chili con carne:
Start med at koge borlottibønnerne i vand i ca. 45 min. til de er møre. Hæld kogevandet fra.
Varm olien op i en braiseringspande. Sauter løg, hvidløg og kød. Kom sukker, cayennepeber, salt og paprika ved samt de kogte borlottibønner og rør rundt. Tilsæt eddiken og lad den dampe væk.
Tilsæt tomater og chili. Lad saucen simre i ca. 20 min.
Kom de to slags grønne bønner i panden og lad dem koge med i 4-5 min. Servér med creme fraiche og et stykke brød.
Tip:
Lav gerne dobbeltportion. Chilien smager endnu bedre dagen efter, hvor den f.eks. kan fyldes i tortillas sammen med friskkogte majs.