Hjemmelavede chokoladepåskeæg
SPONSORERET indhold

Chokoladepåskeæg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mit navn det står med prikker… Påsken er højtid for at sende gækkebreve og give og modtage påskeæg. Prøv at lave påskeæggene selv – det er ikke spor svært.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
12. mar. 2017 | Mad | Hjemmet
Ca. 10 påskeæg | Total: 35 min

Ingredienser

250 g ren rå marcipan
75 g blød nougat (køleskabskold)
250 g mørk chokolade
Pynt: 10 valnøddekerner (eller 2 spsk. syltet appelsinskal)

Sådan laver du chokoladepåskeæg

1. Del marcipanen i 10 stykker, og del nougaten i 10 små firkanter. Tryk hvert stykke marcipan lidt fladt, læg et stykke nougat på, og form til æg. Sæt dem i køleskabet.

Læs også: Derfor giver vi påskeæg

2. Smelt chokoladen i vandbad: Sæt en gryde over med vand 3-4 cm op ad grydens side, bring vandet i kog og sluk. Bræk/hak chokoladen i stykker, og kom den i en lille skål, der passer til grydens kant, så skålen ikke når ned i vandet. Sæt skålen forsigtigt over gryden med det næsten kogende vand. Der må ikke komme vand eller damp i chokoladen. Lad chokoladen smelte ganske langsomt, og rør i den indimellem.

Læs også: Den perfekte menu til påskefrokosten

3. Tag skålen op af vandbadet, og lad chokoladen køle lidt af, til den er tyktflydende.

Læs også: 6 søde påskedesserter med chokolade

4. Dyp marcipanæggene i den tyktflydende chokolade. Sæt dem på bagepapir, og lad chokoladen størkne. Sæt valnøddekerner på, eller drys med syltet appelsinskal, før chokoladen størkner. Man kan også lave striber i chokoladen med en gaffel.

Tip: Opbevar chokoladeæggene mørkt og køligt, men ikke i køleskab, hvor der kan dannes kondensvand.