Opskrift på chowder suppe
SPONSORERET indhold

Chowder suppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chowder er en tyk, fyldig suppe af løg, porre, kartoffel, bladselleri, majs og laks toppet rundhåndet med fintskåret purløg.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
17. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
Amerikansk fiskesuppe til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

250 g lakse- eller ørredfilet
2 tsk smør
2 skiver røget bacon i tern
1 hakket løg
1 knust fed hvidløg
1 snittet porre
1 fintsnittet stilk bladselleri
2 spsk hvedemel
salt, friskkværnet peber
2 groftrevne bagekartofler (ca. 400 g)
1 l minimælk
1 dl fløde 9%
125 g minimajs i skiver.

Servering:
1 bdt purløg
400 g grillet brød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    600 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    57 %

Sådan laver du chowder

1. Tænd ovnen på 200 grader, læg fisken på et stykke bagepapir, drys salt og peber på og bag den 10-12 minutter, til den er fast.

2. Varm smørret og svits bacon, løg, hvidløg, porre og bladselleri heri under omrøring et par minutter.

3. Drys mel over, rør om, krydr med salt og peber og tilsæt kartoffel, mælk samt fløde og lad det hele snurre ca. 15 minutter – til kartoflerne er møre.

4. Læg minimajsene i og kog yderligere 2 minutter. Tjek krydringen. Pluk fisken i store flager, læg dem i suppen, der serveres med purløgsdrys.