Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på chowder suppe
Foto: Andreas Wiking Fyldig suppe af løg, porre, kartoffel, bladselleri, majs og laks.

Opskrift på chowder suppe

Chowder suppe

Chowder er en tyk, fyldig suppe af løg, porre, kartoffel, bladselleri, majs og laks toppet rundhåndet med fintskåret purløg.

clock 40 minutter
printer Print
plate Amerikansk fiskesuppe til 4 personer

250 g lakse- eller ørredfilet
2 tsk smør
2 skiver røget bacon i tern
1 hakket løg
1 knust fed hvidløg
1 snittet porre
1 fintsnittet stilk bladselleri
2 spsk hvedemel
salt, friskkværnet peber
2 groftrevne bagekartofler (ca. 400 g)
1 l minimælk
1 dl fløde 9%
125 g minimajs i skiver.

Servering:
1 bdt purløg
400 g grillet brød.

Energi pr. person:
600 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
23 %
Kulhydrant:
57 %

Sådan laver du chowder

1. Tænd ovnen på 200 grader, læg fisken på et stykke bagepapir, drys salt og peber på og bag den 10-12 minutter, til den er fast.

2. Varm smørret og svits bacon, løg, hvidløg, porre og bladselleri heri under omrøring et par minutter.

3. Drys mel over, rør om, krydr med salt og peber og tilsæt kartoffel, mælk samt fløde og lad det hele snurre ca. 15 minutter – til kartoflerne er møre.

4. Læg minimajsene i og kog yderligere 2 minutter. Tjek krydringen. Pluk fisken i store flager, læg dem i suppen, der serveres med purløgsdrys.

TIP

Samme suppe kan udmærket laves med kyllingefilet. Brug gode råvarer – arbejdet er præcis det samme, og har du suppe til overs, så sæt den i køleskabet og spis den næste dag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fiskesuppe, Suppe, Amerikansk mad, Chowder og Hovedret