Citronfromage
SPONSORERET indhold

Citronfromage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker, syrlig og frisk dessert, som mormor lavede den. Citronfromage med blåbær på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
30. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de småbægre
3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde
reven citronskal
gerne friske blåbær

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med citronskal, flødeskum og blåbær.