Ingredienser
2 blodappelsiner
3 grapefrugter
3 appelsiner
3 fennikelknolde
6 skalotteløg, pillet og fint snittet
1 bundt mynteblade, revet over
200g pistacienødder
1 tsk fennikelfrø
1 tsk anisfrø
1 tsk kommenfrø
50ml ARKET balsamicoeddike
100ml ARKET siciliansk olivenolie
havsalt, sort peber
Sådan gør du
- Rist krydderierne let på en lille tør stegepande ved middelvarme.
- Stød dem i en morter, og kom dem tilbage på panden. Tilføj halvdelen af skalotteløgene, og sauter dem kort sammen med krydderierne.
- Tilføj eddike, og tag panden af varmen. Skræl frugterne med en kniv, og skær dem i mindre dele. Gem saften.
- Skær fennikel i stykker af halve cm, og gem en smule af toppen til pynt. Hak pistachienødderne groft.
- Rør olivenolie sammen med den afkølede eddikeblanding og krydr med salt og peber.
- Bland citron, fennikel og den anden halvdel af skalotteløgene sammen i en skål med citronjuicen. Server på et stort fad eller på individuelle tallerkener.
- Top med mynte, fennikelfrø, grofthakkede pistacienødder og lidt revet citronskal. Slut af med dressing.
Kogebogen
ARKETs kogebog er en vegetarisk kogebog med opskrifter skrevet af kok og kreativ chef for ARKETs caféer, Martin Berg. I "ARKET-kogebog til forår, sommer, efterår og vinter" afspejler opskrifterne de skiftende årstider med ingredienser, der er typiske for det nordiske klima.
Kogebogen er tilgængelig i alle ARKET butikker og på arket.com og koster 125 kr.