Citrussalat med fennikel
SPONSORERET indhold

Citrussalat med fennikel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Var det noget med en sund salat, hvor fennikel er med til at give den karakteristiske lidt krydrede smag? Så bør du prøve denne.

Af: Martin Berg Foto: ARKET
17. dec. 2018 | Opskrift | ALT.dk
6 portioner

Ingredienser

2 blodappelsiner
3 grapefrugter
3 appelsiner
3 fennikelknolde
6 skalotteløg, pillet og fint snittet
1 bundt mynteblade, revet over
200g pistacienødder
1 tsk fennikelfrø
1 tsk anisfrø
1 tsk kommenfrø
50ml ARKET balsamicoeddike
100ml ARKET siciliansk olivenolie
havsalt, sort peber

Sådan gør du

  1. Rist krydderierne let på en lille tør stegepande ved middelvarme.
  2. Stød dem i en morter, og kom dem tilbage på panden. Tilføj halvdelen af skalotteløgene, og sauter dem kort sammen med krydderierne.
  3. Tilføj eddike, og tag panden af varmen. Skræl frugterne med en kniv, og skær dem i mindre dele. Gem saften.
  4. Skær fennikel i stykker af halve cm, og gem en smule af toppen til pynt. Hak pistachienødderne groft.
  5. Rør olivenolie sammen med den afkølede eddikeblanding og krydr med salt og peber.
  6. Bland citron, fennikel og den anden halvdel af skalotteløgene sammen i en skål med citronjuicen. Server på et stort fad eller på individuelle tallerkener.
  7. Top med mynte, fennikelfrø, grofthakkede pistacienødder og lidt revet citronskal. Slut af med dressing.