
Citrussorbet med karamelliserede pinjekerner
Glæd dig til den skønneste sorbet med karamelliserede pinjekerner.
4
Ingredienser
- 2 dl vand
- 200 g økorørsukker
- tyndskåret skal af 4 økocitroner
- saft af 6 citroner
- 1 æggehvide
- SERVERING:
- 2-3 spsk honning
- 25 g pinjekerner
- 1 spsk fintstrimlet citrusskal
- PYNT:
- Mynte
- SÅDAN GØR DU: Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst, og kog derefter yderligere 1 minut.
- Tilsæt citronskal- og saft, og lad sorbetmassen afkøle helt, og sigt den. Pisk æggehviden til skum − ikke stift, rør og vend skummet i sorbetmassen, og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. Har du en ismaskine, så brug den.
- Smelt honningen i en lille pande, drys pinjekerner og citrusskal, og lad det hele karamellisere − rør så lidt som muligt.
- Vip karamellen over på et stykke bagepapir, lad den afkøle, og bræk den i mindre stykker, som drysses over isen ved serveringen sammen med lidt frisk mynte.