Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

italiensk Citrussorbet
Foto: Maria Warnke Nørregaard

italiensk Citrussorbet

Citrussorbet med karamelliserede pinjekerner

Glæd dig til den skønneste sorbet med karamelliserede pinjekerner.

4
Print

2 dl vand
200 g økorørsukker
tyndskåret skal af 4 økocitroner
saft af 6 citroner
1 æggehvide

SERVERING:
2-3 spsk honning
25 g pinjekerner
1 spsk fintstrimlet citrusskal

PYNT:
Mynte

SÅDAN GØR DU: Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst, og kog derefter yderligere 1 minut.
Tilsæt citronskal- og saft, og lad sorbetmassen afkøle helt, og sigt den. Pisk æggehviden til skum − ikke stift, rør og vend skummet i sorbetmassen, og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. Har du en ismaskine, så brug den.
Smelt honningen i en lille pande, drys pinjekerner og citrusskal, og lad det hele karamellisere − rør så lidt som muligt.
Vip karamellen over på et stykke bagepapir, lad den afkøle, og bræk den i mindre stykker, som drysses over isen ved serveringen sammen med lidt frisk mynte.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter og Dessert