kylling
Foto: Anders Schønnemann

kylling

Couscous med tomat og kylling

Kom rå blomkål i din blender og lav den fineste grønsagscouscous. Server med ovnbagte tomater og kylling, og du har et måltid med masser af proteiner for få kalorier.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

Ovnbagte tomater:
4 tomater
1 tsk olivenolie
salt og peber
1 lille spsk friske timianblade

Blomkålscouscous:
400 g blomkål
3 stilke bladselleri
1 agurk
1 avokado
1 rødløg
3 spsk frisk citronsaft
1 bundt dild
salt og peber
4 kyllingefileter

Tilbehør: 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Halvér tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad. Pensl tomaterne med olie og krydr med salt og peber. Drys timianblade over og bag tomaterne i ca. 45 min.
  2. Del blomkålen i buketter og kom dem i en blender. Blend til en couscous-lignende konsistens.
  3. Skær agurk i skiver og snit bladselleri. Skær avokado i både. Pil løget og skær i tynde både. Hak dilden.
  4. Vend blomkålscouscous med citronsaft, grønsager, løg og dild. Smag salaten til med salt og peber.
  5. Grill kyllingefileterne på en grillpande i ca. 7 min på hver side. Krydr med salt og peber.
  6. Server kyllingen med blomkålscouscous, bagte tomater og groft brød.

Energi pr. person: 450 kcal, protein 29%, kulhydrat 41%, fedt 30%.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Kylling og Couscous