Crepes suzette
SPONSORERET indhold

Crepes suzette

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Crepes suzette er en skøn fransk variant af pandekager med smag af frisk appelsin.

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
24. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

4 æg
4 dl mælk
150 g hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
50 g smør
smør til bagning
Appelsinsauce:
20 g smør
2½ dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
1 dl sukker
75 g mandelflager
Pynt: reven usprøjtet appelsinskal

  1. Pisk æggene sammen, og rør mælken i. Rør hvedemel, salt og sukker i. Smelt smørret, og rør det i. Lad dejen trække 30 min. i køleskabet.
  2. Rør dejen igennem. Bag ca. 12 tynde pandekager.
  3. Kom smør, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en pande, og kog det op. Dyp en pandekage i saucen, og fold den til en halvmåne, som igen foldes. Læg pandekagerne langs pandens kant, og fortsæt med resten af pandekagerne. Drys med panderistede mandelflager og appelsinskal.