Opskrift på dampede muslinger cremet suppe
SPONSORERET indhold

Dampede muslinger i cremet suppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
07. apr. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kg blåmuslinger
½ løg
1 gulerod
1 porre
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
5 dl hvidvin
1½ dl piskefløde
salt og peber
lidt citronsaft
2-3 spsk hakket persille.

Sådan gør du

Skyl muslingerne, skrub dem godt med en køkkensvamp og fjern skægget. Alle muslinger skal være lukkede. Det betyder, at de er levende. Giv de muslinger, der er let åbne et lille slag på skallen. Hvis de lukker sig, er de levende. Alle åbne og tilskadekomne, knuste muslinger smides væk.
Skær løg, gulerod, porre og hvidløg i små tern. Steg grønsagerne i olivenolie i en gryde ved svag varme i ca. 5 minutter, indtil de er let møre. Hæld hvidvin herved, bring det til kogepunktet, og tilsæt så de rensede muslinger. Damp muslingerne under låg 4-5 minutter til de er åbne og tilberedte. Muslinger, der ikke åbner sig under dampningen, kasseres. Løft muslinger og urter op af gryden med en hulske, sigt muslingesaften og kog den sammen med piskefløde, indtil suppen bliver cremet i konsistensen.
Krydr suppen med salt, peber, citronsaft og hakket persille.

Anret de dampende muslinger i dybe tallerkner og hæld suppen herved.
Server nybagt brød til.