Fineste kage til festlige lejligheder: Dannebrogskage
SPONSORERET indhold

Flot & festlig kage til fars dag og grundlovsdag: Dannebrogskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne dannebrogskage af røde kagebunde lagt sammen med en hvid chokolademousse er perfekt til festlige lejligheder eller fødselsdage. Her får du opskriften på den flotte og festlige (f)lagkage:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
03. jun. 2021 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til 16 personer

Ingredienser

Røde kagebunde:

250 g smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æg
250 g hvedemel
1 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
50-75 ml flydende rød farve eller ca. 10 g rød pastafarve eller 2 tuber Red colour (Tørslef) 

Hvid chokolademousse:

250 g hvid chokolade
5 blade husblas
½ stang vanilje
1 dl vand
100 g sukker
5 dl piskefløde
3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
3 spsk. sukker

Pynt:

¼ liter piskefløde evt. friske jordbær

Sådan gør du

Kagebunde:

 1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker i 5 min. med en håndmikser. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
 2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Vend de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt rød farve – tilsæt også en smule mere mel, hvis du bruger flydende farve.
 3. Smør en springform (22-24 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.
 4. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling i formen i 10 min. Tag kagen ud af formen, og afkøl på en rist.
 5. Hvid chokolademousse: Hak den hvide chokolade, og kom det i en skål. Læg husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vand, sukker og vaniljekorn til en lage, og hæld det over den hvide chokolade. Rør rundt, til chokoladen er smeltet.
 6. Knug vandet af husblassen, og smelt den i chokoladeblandingen. Pisk fløden til skum, og pisk æggehvider og sukker til marengs.
 7. Vend først flødeskum og så marengs i chokoladecremen, og fyld moussen i en stor sprøjtepose. Sæt den i køleskab i 30-60 min.
 8. Ret overfladen af kagen til, så den er plan, og flæk kagen i 2 ens bunde. Udskær en cirkel i midten på 13-14 cm og en ring udenom på 17-18 cm af hver kagebund. Brug tallerkner eller grydelåg af passende størrelse, som skabelon.

Kage:

 1. Læg en kagecirkel og en stor kagering på et fad, og sæt kanten fra springformen foret med kagefilm omkring kagen på fadet.
 2. Fyld hvid chokolademousse i mellemrummet mellem de to kagebunde, og sprøjt derefter et ca. 2 cm tykt lag mousse ovenpå.
 3. Glat overfladen med en palet, og læg den anden kagecirkel og store ring ovenpå. Fyld igen rillen med mousse, og smør til sidst et tyndt lag mousse på overfladen.
 4. Sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
 5. Tag forsigtigt kagering og kagefilm af kagen, og pynt med flødeskum og evt. friske jordbær. Opbevar kagen i køleskab indtil servering.

Anbefalet til dig