Fastelavnsboller med nougatcreme
SPONSORERET indhold

Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fastelavn er mit navn... Boller vil jeg have... Og især disse fine af slagsen med den lækreste nougatcreme i midten og flotte katte på toppen. Her får du opskriften på de fineste katte-fastelavnsboller:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
29. jan. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk. | Total: 2 timer

Ingredienser

Fastelavnsboller:
1 dl mælk
25 g gær
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
2 æg
250 g blødt smør
ca. 500 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Fyld til fastelavnsboller:
1 æggeblomme
¾ spsk. majsstivelse
1¼ dl mælk
¾ spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
100 g blød nougat
1 tsk. sukker

Glasur:
3-4 spsk. pasteuriseret æggehvide
ca. 4 dl flormelis

Pynt:
1 pakke sort fondant f.eks. fra Odense, lidt af den hvide glasur og lidt frysetørrede hindbær

  1. Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og æg.
  2. Rør smør og halvdelen af hvedemelet i. Tag dejen ud på bordet, og ælt med resten af hvedemelet.
  3. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.

Imens dejen hæver laver du nougatcremen:

  1. Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og udskrabede korn af vaniljestangen sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem kort under piskning.
  2. Skær nougaten i små bidder og kom den i cremen. Rør  til den er smeltet helt ud i cremen.
  3. Kom cremen i en skål. Drys lidt sukker over. Stil cremen tildækket i køleskabet, mens dejen hæver færdig.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle ca. 1 cm tyk. Skær 18 firkanter ud. Pensl med sammenpisket æg.
  5. Læg 2 tsk. nougatcreme på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Det sammenpiskede æg gør, at fyldet ikke så nemt flyder ud af bollerne.
  6. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir.
  7. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
  8. Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  9. Afkøl bollerne på en bagerist.
  10. Rør æggehvide og flormelis til glasur. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.

PYNT:

  1. Udrul den sorte fondant med en kagerulle. Udstik cirkler ca. 3 cm i diameter til kattehoveder. Lav også små katteører og knurhår af den sorte fondant, og klem dem fast på cirklen.
  2. Lav hvide øjne med lidt glasur samt en sort prik i øjnene med fondant.
  3. Lav røde kattesnuder med frysetørrede tørrede hindbær.
  4. Læg kattehovederne på kagerne.

    fastelavnsboller-med-katte-txt-ny.jpg