Figenkager
SPONSORERET indhold

Figenkager med marcipan og æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Uhm! Ingen jul uden masser af marcipan

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
23. nov. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
24 stk. | Total: 25 min

Ingredienser

1 pk. butterdej, 6 plader
1 sammenpisket æg

Creme:

75 g sukker
75 g blødt smør
2 æg
2 spsk. hvedemel
80 g grofthakkede smuttede mandler
50 g reven marcipan

Desuden:

6-8 tørrede figner
1 æble

Sådan bager du figenkagerne

  1. Rul dejpladerne ud til dobbelt størrelse, og skær hver plade ud i 4 firkanter. Pensl med sammenpisket æg.
  2. Pisk sukker og smør sammen i en skål med en håndmixer. Pisk æggene i et ad gangen. Rør hvedemel, mandler og marcipan i.
  3. Skær fignerne i meget små tern, er der hårde stilke på, fjernes de. Skræl æblet, fjern kernehuset, blomsten og stilken. Skær æblet i meget små tern. Bland figner og æble i cremen.
  4. Fordel figencremen på butterdejsfirkanterne ca. 1 stor spsk. på hver. Fold dejen sammen om fyldet til trekanter. Tryk kanterne godt til.
  5. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg. Bag kagerne ca. 20-25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne.
  6. Pynt med sigtet flormelis, og spis dem lune eller kolde.

Anbefalet til dig