GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Focaccia
Foto: Thomas Hergaard

Focaccia - opskrift fra Hjemmet

Focaccia

De lækre italienske brød kan spises, som de er, eller bages med toppings som bløde løg, (soltørrede) tomater, pesto, pizzasovs, chorizopølse og/eller ost.

printer Print
plate (8-12 stk.)

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
25 g gær
3 dl vand
3 spsk olivenolie
150 g grov durummel
ca. 250 g italiensk hvedemel
1 tsk salt
¼ tsk sukker
2 spsk olivenolie + 2 spsk vand
frisk rosmarin og flagesalt

  1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olivenolie, mel, salt og sukker. Ælt dejen grundigt igennem og lad den hæve tildækket i 1 time.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8-12 stykker. Form dem til aflange, flade brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. ½ time.
  3. Prik fordybninger i brødene med våde fingre. Pensl olivenolie/vand på brødene, drys med ros- ødene, dene, rosmarinnåle og havsalt og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Focaccia og Tilbehør