
SPONSORERET indhold
Focaccia - nemt og smukt brød i bradepande
Dette lækre, italienske madbrød kan bages i en bradepande. Her er det smukt dekoreret med forskellig slags toppings, så det oveni pynter på fx et buffetbord. Få vores bedste opskrift på et nemt focaccia.
1 stort brød
Ingredienser
Focaccia:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- ½ dl olivenolie
- 7 dl hvedemel, gerne tipo 00
Pynt:
- Olivenolie
- Små tomater
- Røde og gule snackpebre
- Rødløg
- Frisk oregano og persille
- Flagesalt
Om focacciafyld/-pynt:
Alle slags grøntsager kan bruges til at skabe et fint blomstrende brød. Vær blot opmærksom på, at jo tyndere du skærer grøntsagerne, og jo finere krydderurter du bruger, jo større er risikoen for, at de bliver mørke under bagningen.
- Focaccia: Smuldr gæren ud i en skål. Tilsæt lunkent vand, og rør til al gæren er opløst.
- Tilsæt salt, honning, olie og det meste af melet.
- Ælt dejen gerne på røremaskine i 5 min. Dæk til og lad den hæve i 45 min.
- Læg et stykke bagepapir i en bradepande og dryp lidt olie over. Hæld dejen ud, og tryk den flad, så den er ca. 1½ cm høj. Lad den efterhæve tildækket i 45 min.
- Pynt: Dryp olie over dejen og lav en "have" af grøntsager og krydderurter. Tryk dem lidt ned i dejen, og drys med flagesalt.
- Bag brødet ved 225 grader ved midterste ovnribbe i ca. 15 min.