Focaccia
SPONSORERET indhold

Focaccia - nemt og smukt brød i bradepande

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dette lækre, italienske madbrød kan bages i en bradepande. Her er det smukt dekoreret med forskellig slags toppings, så det oveni pynter på fx et buffetbord. Få vores bedste opskrift på et nemt focaccia.

Af: Kerstin Svensson Foto: Erik Karlsson
23. apr. 2023 | Opskrift | Hjemmet
1 stort brød

Ingredienser

Focaccia:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • ½ dl olivenolie
  • 7 dl hvedemel, gerne tipo 00

Pynt:

  • Olivenolie
  • Små tomater
  • Røde og gule snackpebre
  • Rødløg
  • Frisk oregano og persille
  • Flagesalt

Om focacciafyld/-pynt:

Alle slags grøntsager kan bruges til at skabe et fint blomstrende brød. Vær blot opmærksom på, at jo tyndere du skærer grøntsagerne, og jo finere krydderurter du bruger, jo større er risikoen for, at de bliver mørke under bagningen.

  1. Focaccia: Smuldr gæren ud i en skål. Tilsæt lunkent vand, og rør til al gæren er opløst.
  2. Tilsæt salt, honning, olie og det meste af melet.
  3. Ælt dejen gerne på røremaskine i 5 min. Dæk til og lad den hæve i 45 min.
  4. Læg et stykke bagepapir i en bradepande og dryp lidt olie over. Hæld dejen ud, og tryk den flad, så den er ca.  1½ cm høj. Lad den efterhæve tildækket i 45 min.
  5. Pynt: Dryp olie over dejen og lav en "have" af grøntsager og krydderurter. Tryk dem lidt ned i dejen, og drys med flagesalt.
  6. Bag brødet ved 225 grader ved midterste ovnribbe i ca. 15 min.

Focaccia brød verdens bedste opskrift.jpg

Anbefalet til dig