Græskarsuppe
SPONSORERET indhold

Skøn græskarsuppe med æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Efterårets græskar er perfekte i en varm suppe. Prøv opskriften på denne lækre græskarsuppe med topping af sprøde pitacroutoner.

Foto: Hendes Verden
01. okt. 2021 | Mad | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

  • 3 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hel koriander
  • 5 cm ingefær skåret i små stykker
  • 1 kg butternutsquash el. græskar skåret i mindre stykker
  • ½ kg belle de boskoop-æbler skåret i mindre stykker
  • 1 liter kyllingebouillon
  • 2 ½ dl cremefraiche 38 %
  • salt, peber
  • 1 lille bundt koriander
  • Sprøde pitacroutoner:
  • 2 pitabrød
  • 1 ½ dl jordnøddeolie el. solsikkeolie

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg. Opvarm smør i en gryde, og svits løg og hvidløg, uden at det tager farve.
  2. Tilsæt hel koriander og ingefær, og steg i et par min. Kom græskar og æble i gryden, og hæld bouillon over.
  3. Læg låg på gryden, og kog suppen i 40 min., til græskarret er helt mørt.
  4. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  5. Opvarm suppen, og tilsæt cremefraiche 38 %. Smag til med salt og peber.
  6. Flæk pitabrødene, og skær dem i små trekanter. Opvarm olien, og steg dem sprøde.
  7. Læg dem på fedtsugende papir, og server dem til suppen. Pynt suppen med frisk koriander.

Anbefalet til dig