Græskarsuppe
Foto: Hendes Verden Skøn græskarsuppe.

Skøn græskarsuppe med æble

Efterårets græskar er perfekte i en varm suppe. Prøv opskriften på denne lækre græskarsuppe med topping af sprøde pitacroutoner.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 personer

3 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
1 spsk. hel koriander
5 cm ingefær skåret i små stykker
1 kg butternutsquash el. græskar skåret i mindre stykker
½ kg belle de boskoop-æbler skåret i mindre stykker
1 liter kyllingebouillon
2½ dl cremefraiche 38 %
salt, peber
1 lille bundt koriander

Sprøde pitacroutoner:

2 pitabrød
1½ dl jordnøddeolie el. solsikkeolie

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg. Opvarm smør i en gryde, og svits løg og hvidløg, uden at det tager farve.
  2. Tilsæt hel koriander og ingefær, og steg i et par min. Kom græskar og æble i gryden, og hæld bouillon over.
  3. Læg låg på gryden, og kog suppen i 40 min., til græskarret er helt mørt.
  4. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  5. Opvarm suppen, og tilsæt cremefraiche 38 %. Smag til med salt og peber.
  6. Flæk pitabrødene, og skær dem i små trekanter. Opvarm olien, og steg dem sprøde.
  7. Læg dem på fedtsugende papir, og server dem til suppen. Pynt suppen med frisk koriander.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Hæld suppen på en termokande, og tag den med i skoven! Husk at tage kopper og skeer med. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Græskar, Halloween-mad, Suppe, Græskarsuppe og Hovedret