Græsk burger
SPONSORERET indhold

Lækker græsk burger med tzatziki

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Så er der dømt feriestemning i køkkenet - vi har skruet op for de græske krydderier og hvidløg i denne lækre græske burger - selvfølgelig med en cremet tzatziki til.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
05. jul. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Græsk burger med tzatziki til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet

Ingredienser:
4 pitabrød
500 g hakket oksekød (eller lammekød, max 10%)
2 fed hvidløg (knust)
1 spsk frisk oregano (eller 1 tsk tørret)
4 store tomater (skiver eller både)
1 rødløg (tynde skiver)
100 g fetaost
evt. salatblade
frisk mynte

Tzatziki:
1 agurk
4 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg (knust)
1 spsk citronsaft
salt og peber

Sådan laver du græsk burger med tzatziki

  1. Ælt kødet sammen med hvidløg, oregano, salt og peber og form det til 2 flade bøffer.
  2. Tzatziki: Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Riv den groft og rør den sammen med yoghurten. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  3. Steg bøfferne på en grillpande eller pande med lidt olie i 3-4 min. på hver side.
  4. Anret med lune pitabrød (brug brødristeren), tzatziki, grønsager, feta og mynte.

 

Anbefalet til dig