Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Græsk burger
Foto: Thomas Hergaard Skøn feriestemning i køkkenet - lækker græsk burger med tzatziki...

Græsk burger - opskrift fra Hjemmet

Lækker græsk burger med tzatziki

Så er der dømt feriestemning i køkkenet - vi har skruet op for de græske krydderier og hvidløg i denne lækre græske burger - selvfølgelig med en cremet tzatziki til.

30 minutter
Print
Græsk burger med tzatziki til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet

Ingredienser:
4 pitabrød
500 g hakket oksekød (eller lammekød, max 10%)
2 fed hvidløg (knust)
1 spsk frisk oregano (eller 1 tsk tørret)
4 store tomater (skiver eller både)
1 rødløg (tynde skiver)
100 g fetaost
evt. salatblade
frisk mynte

Tzatziki:
1 agurk
4 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg (knust)
1 spsk citronsaft
salt og peber

Sådan laver du græsk burger med tzatziki

  1. Ælt kødet sammen med hvidløg, oregano, salt og peber og form det til 2 flade bøffer.
  2. Tzatziki: Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Riv den groft og rør den sammen med yoghurten. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  3. Steg bøfferne på en grillpande eller pande med lidt olie i 3-4 min. på hver side.
  4. Anret med lune pitabrød (brug brødristeren), tzatziki, grønsager, feta og mynte.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Burger, Tzatziki, Kød, Græsk mad og Hovedret